lördag 6 mars 2010

Att blogga eller inte blogga...

Vy från badrummet på övervåningen mot alpackahagen och vägen mot stan
...det är frågan... Nu har jag haft uppehåll i två veckor och inte gjort några inlägg. Tanken var först att sluta blogga helt då jag tyckte att det tog för mycket tid och att jag kände mig tom och inte hade så mycket att ge. Och så kände jag så stor press från mig själv. Men det är svårt att sluta med något man har hållit på med i ett år.

Vy mot trädgård och åker
Jag blev så berörd av era goa kommentarer i förra inlägget och jag har saknat er! Jag ska försöka fortsätta blogga lite då och då utan att känna press från mig själv. Försöka att inte jämföra mitt hem med andras vackra hem. Inte jämföra mina bilder med andras fina bilder. Inte jämföra min text med andra duktiga skrivare. Inte jämföra min besöksräknare som inte tickar på lika snabbt som andras. Det är svårt att inte jämföra, men jag ska försöka...

Stor kram till alla goa bloggvänner

28 kommentarer:

  1. Kanon at du kör på igen i din egen takt!! Försök att inte känna nån press även fast det är svårt, jag vet...Snart tävling då?;-)

    Ha en bra lördag!

    Kram sofia

    SvaraRadera
  2. Hurraa!!!!!!!!!!!! Så hyggelig at du er tilbake - du skriver så gode tekster, og har alltid fine bilder synes jeg! gODT MED en småbarnsmor som deler gleder og bekymringer og morsomme opplevelser på godt og vondt...
    Blogg når det føles rett!
    Klem Hilde

    SvaraRadera
  3. Hej Laura!!Kul att du är på banan igen..
    känn ingen press det ska bloggas bara när du känner för det..För jag gör det för min skull..
    Ha det gott kram/Helen

    SvaraRadera
  4. Hej Stina! Helt rätt inställning. Det är så man får tänka. Istappar är förknippat med våren. Idag värmde solens strålar så gott. Roligt att höra ifrån dig. Kram Åsa

    SvaraRadera
  5. Näe vännen du ska blogga för din egen skull, efter din egen förmåga, är glad att du är tillbaka, jag älskar din blogg och det sa jag till din mamma idag, japp jag träffade henne på loppisen jag stod på idag och jag sa till henne att jag hoppades att snart se dig bloggandes igen ;o)
    Ha en finfin eftermiddag vännen!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  6. Synes det er koselig at du vil blogge litt. Det er alltid godt å lese dine innlegg og fine bilder. :)

    God helg!

    Klem, cecilie

    SvaraRadera
  7. Hej vännen! Roligt att du vill fortsätta vara med oss igen. Du ska inte känna några krav på dej, utan din blogg är bara din och du skriver vad du vill i den och fotar det du tycker om. Det är då det blir som bäst. Jag har heller ingen inredningsblogg, utan skriver om mitt stora intresse och jag gör det mycket för min egen del och att jag sedan får positiv respons på det jag gör är bara roligt.
    Vad roligt att vi kommer att få fortsätta följa dina "grabbar". De tycker säkert det blir skönt när snön försvinner.
    Nu hoppas jag att du får en skön och trevlig helg tillsammans med de dina.
    Kramis Birgitta

    SvaraRadera
  8. Hej! Tack för besöket på min blogg och hälsningen! Mina köksgardiner är köpta på Hemtex för flera år sedan, när de legat i skåpet ett tag känns de som nya igen :-) Kul att du bestämt dig för att blogga lite igen! Inte ska man jämföra sig med andra, man kan inte säga att någon är bättre än nån annan och så länge man har en som besöker ens blogg så är det ju värt det! Dessutom verkar du nog ha en hel del besökare och en fin blogg :-) Vilka söta alpackor du har också! Ha det så bra!

    Kram,
    Jennie

    SvaraRadera
  9. Tack för kommentaren hos mig!

    Tråkigt att du känner bloggen som en press ibland, men jag kan förstå, jag kände också så ett tag men nu är det längesen.

    Hoppas det blir några inlägg emellanåt, DET RÄCKER GOTT! :)

    Kram!
    Sanna

    SvaraRadera
  10. Vad kul att du fortsätter. Jag har ju nyss hittat hit så jag ser framemot en fortsättning. Det är svårt men det gäller att hitta en balans så man mår bra av sitt bloggande. Kände mig själv tveksam i höstas då orken tröt och man började jämföra sig med alla "superbloggare". Men några inlägg emellanåt då känslan och lusten är rätt räcker väl för oss alla annars tappar man lusten. Ha en skön lördagskväll! Kram Sofia

    SvaraRadera
  11. Hej, vad glad jag blev, och flera av mina vänner, att återigen få läsa din blogg och titta på fina bilder. Vi tycker du är jättebra på att skriva, roligt och intressant att läsa. Måste väl titta lite på melodifestivalen bara för att det är från Örebro... Kram MOR

    SvaraRadera
  12. vad roligt att du gjort ett inlägg.
    Kram
    Hanna
    Min tävling är nu avslutad

    SvaraRadera
  13. Hej vännen! Vad roligt att är tillbaka igen! Jag tänkte på dig senast i morse för det var en artikel om Alptackor i vår dagstidning! Må så gott och blogga när du vill! Kram Maria

    SvaraRadera
  14. Kul att du bestämde dig för att fortsätta! Jag tycker du skriver jätte bra och visar så fina bilder.
    Mitt hem som jag visar ibland är inte det perfekta hemmet, men det är där jag o min man trivs och det är mitt hem här på den här jorden. Det är väl det som är huvudsaken att vi trivs o vi kan säkert förmedla lite positivt till någon som läser just våra bloggar. Sen är det ju så härligt med alla nya människor man möter här ute i cyberrymden. Jag hoppas att du stannar kvar för jag trivs verkligen när jag är inne och läser hos dig!
    Ha en fortsatt skön helg!
    Märta

    SvaraRadera
  15. Jättekul att du fortsätter:) Din blogg är jättefin och den är ju Du! Det är väl tur att alla har olika stil på sina bloggar...det vore tråkigt annars:)
    Kramar Helena

    SvaraRadera
  16. Vad glad jag blev nu!!! Kändes tomt efter dig när du inte tänkte blogga mer... Det är ju det du skriver om som är kul att läsa, vardagen i stort och smått. Det är ju det som är livet!

    Och du... dina bilder är heeeelt fantastiska! Lilla tjejen med pianot är underbar, skulle lätt platsa i vilken tidning eller ännu hellre utställning som helst. Lite självförtroende skulle inte skada *blink*.
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  17. Hej Stina!

    Jag som missat att du skulle sluta blir ju så klart jätteglad att du är kvar! Det är nog bra att pausa lite ibland, det är inte alltid lätt att ha inspirationen på topp. Jag bestämde mig för länge sen att inte ha några krav på mig med min blogg. Jag gör den ju bara för att det är skoj och för min egen skull. Visst känner mig stressad ibland över inläggen, men då slänger jag in en blombild och en liten hälsning och det räcker bra!

    Stina, blogga i din egen takt, och dina bilder och dina härliga texter duger alldeles utmärkt. Det är just därför jag älskar bloggar, det är vi vanliga som gör dem ;)

    Ha nu en fortsatt skön helg och hoppas vi får njuta av vädret i morgon också.

    Många kramar
    Karin

    SvaraRadera
  18. Hej Stina!
    Åh vad kul att höra från dig igen, jag har verkligen saknat dig här på bloggen! Förstår precis hur du kände det, jag ska själv ta en "liten" paus från min blogg snart. Känner att jag behöver lite mer tid att ta tag i andra saker som blir åsidosatta i och med att jag lägger så mycket tid på bloggen.

    Din blogg är jättemysig, det är alltid lika trevligt att kika in här och dina bilder på barnen, gården och djuren är superfina!! (Sen vet jag att Peter tycker det är kul att höra om Bengt o hans traktorer o maskiner oxå;))

    Ha en trevlig söndag Vännen!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  19. Kloka tankar du har. Kul att du inte la av utan tänker på att det ska vara kul och oprentantiöst. Blogga på på ditt vis. Vi gör alla på vårt sätt och därför blir det bra med allas olikheter.
    Kram annika

    SvaraRadera
  20. Godmorgon Stina!

    Så ni har också gjort badrum som vi! Blev det mycket större med takkupan? Vi har funderat på om det skulle vara något hos oss också, men det är ju en rätt stor investering. Min man skulle gärna bara sätta dit ett takfönster för ljuset, vi får se om det blir något. Är rätt trött på att renovera, vill bara bo ett tag. Men jag tror visst man aldrig blir klar i ett gammalt hus eller hur!

    Ha nu en jättehärlig Söndag! Här är det lite moln idag, men solen letar sig fram i alla fall nu på morgonen, härligt!
    Många kramar
    Karin

    SvaraRadera
  21. Du är du..det är därför vi kommer hit. Vilken glad och urmysig syster du har.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  22. Hej Stina
    Vad glad jag blir för att du väljer att fortsätta.
    Försök att inte jämföra dig med andra utan blogga för din egen skull.
    Vi som kommer hit gillar dig för den du är.
    Det finns alltid andra som är värre. Men visst jämför man sig med andra.
    Jag gillar dig för den du är.
    Ha en fin dag.
    Kram Lina
    Kram Lina

    SvaraRadera
  23. Hej Stina!
    Roligt att du är tillbaka!

    Släpp alla krav och måsten, du är bra precis som du är kom ihåg det.

    Själv gör jag bara inlägg när jag har lust utan krav och besöksräknare har jag ingen totalt ointressant för min del...
    Jag bloggar för att jag tycker att det är kul.
    Jag läser bloggar för att det ger mig inspiration inte krav jag tänker istället att jag lär mig av dessa underbara och duktiga människor.

    Jag förstår att man kan känna press på olika sätt.
    Jag gjorde det också någon gång i början av min bloggtid men jag bestämde mig för att strunta i det. Bloggandet är ingen tävling utan ett forum för att möta andra människor med intressen av inredning... Jag vill också gärna läsa om tankar som man har, tycker om när man reflektrerar lite på det man gör har lite distans och inte bara skriver åh vad fint vill ha mmm, "ler"

    Ha nu en fin söndag!
    Bamse kramen Lotta

    SvaraRadera
  24. Hej Stina!
    Här kommer en föredetta bloggare! Jag hade en blogg i november - som jag la ner. Sen en nu i januari - som jag la ner. Karin Lindström länkade till mig - och hennes blogg besöker jag så ofta jag kan så uppskattning fick jag.=) Men jag kände mig tom - och tiden RANN iväg. Alla säger du ska fortsätta, och jag förstår vad du ger upp men så skönt det har varit att få kika runt som läsare in till andra!
    Jag är bara jag nu.

    Har inte varit på din blogg tidigare faktiskt - så ta inte mitt råd som att jag inte tycker om det jag ser!♥ Utan som en hälsning till ditt hjärta om du är stressad. Det var jag.=)

    Hälsa dina alpackor från mig är du snäll! Alpackor är min dröm! Jag blir som en treåring på julafton när jag ser dom!

    Ha en skön söndag!♥
    Med Vänlig Hälsning Emelie

    SvaraRadera
  25. Hej Goa Stina! Vad roligt att du är tillbaka och du är så gullig som skriver till Wilma. Tråkigt att du känner så där som du beskriver, för din blogg är ju så mysig. Du bjuder på en härlig mix både av familjen, ditt fina hem och dina härliga djur. Och vi är ju många som kikar in till dig o din fina blogg för du är du o det gillar vi....Önskar dig en sköön söndag! Kramis Therese

    SvaraRadera
  26. Hej Stina!

    Jag förstår precis hur du känner... Märker ju själv hur mycket tid det tar från annat och får dåligt samvete ibland. Och visst är det svårt att inte jämföra! Det är lätt att säga att man gör det för sin egen skull, men visst vill man ha besökare, annars känns det ju inte så meningsfullt...
    Hoppas i alla fall att du kan njuta av din blogg och bara så du vet - du har en jättemysig blogg! Och jag tycker det var helt underbara bilder du visade i detta inlägg!

    Ha en skön söndag!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  27. Du har ju en sprudlande blogg, tycker jag.
    Trivdes direkt när jag klev över tröskeln :-)

    ~Eva~

    SvaraRadera
  28. Kära Stina kul att du är tillbaka igen. Jag saknade dina inlägg, men jag har själv haft annat att tänka på ett tag så jag har inte bloggat så mycket. Blogga när du har tid och jämför inte med andra, jag försöker tänka så, det viktigaste är att leva livet!!! Inte genom att blogga....
    Kramis Susanne

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ