måndag 23 mars 2009

Sjukstuga igen...

En sjuk Alice nerbäddad på kökssoffan

I dag har det varit sjukstuga här igen! Jag tycker barnen har varit sjuka hela vintern. Nu är det Alice som har hållit sig förhållandesvis frisk, som har åkt på en ordentlig hosta och hög feber. I går hade hon närmare 41 grader. I dag orkar hon dock vara uppe och vill naturligtvis pyssla och hitta på något skoj. Jag rotade i mina gömmor och hittade mammas gamla pappersdockor från 40-talet.

I går gjorde jag mig av med alla mina babykläder. Det kändes otroligt vemodigt. Nästan som att göra sig av med babytiden. Jag blir otroligt nostalgisk då jag tittar på kläderna. Men samtidigt - vi ska inte ha fler barn och det går ju inte att spara på allt! Det blev bra med plats i garderoben då sex kassar med kläder och leksaker försvann. Några plagg fick dock stanna kvar, de som barnen var extra söta i. Hon som fick kläderna är våran härliga granne. De har just fått sitt 6:e barn. De fyra yngsta är 0-5 år. Visst är det underbart!

Astrids första sandaler storlek 19 som var för stora i somras, hade jag inte hjärta att göra mig av med...


Kram från sjuksyster

10 kommentarer:

 1. Vilken osis ni har haft med kidsen! Men det bliiir bättre när de blir äldre, promise!! Kram.

  SvaraRadera
 2. Hej! Otur med sjukdomar. Stackars liten. Det är så jobbigt att ha feber. Jag vet hur det känns att ge bort barnens kläder. Det gör nästan ont. Man minns så mycket med de små kläderna. Ha det nu så gott! Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Hej! Jobbigt när barnen blir sjuka..Dom blir så ynkliga det är inge kul att se!Har länkat mig fram till dig..Klipp dockor letade man i tidningar efter när man var liten!!Man blir nostalgisk...Inspirerande blogg du har !
  Hej:Helen

  SvaraRadera
 4. Hej, vad roligt det är att läsa och titta på din blogg och få följa er på långt håll.. men ändå nära...du tar så fina bilder, hittade alice bakom tulpanerna, stackars henne som blev så sjuk, hoppas hon är bättre i morgon och att ni andra slipper bli sjuka igen, det har ni ju haft nog av i vinter. kram, mormor

  SvaraRadera
 5. Tack för komentaren på min blogg

  Vilka underbara klippdockor
  Hoppas sjukan försvinner snabbt

  Kram
  Åsa

  SvaraRadera
 6. Hej Stina!
  Inte kul att vara sjuk..hoppas Alice kryar på sig..Tindra har några liknande klippdockor i gammal stil som hon gärna leker med:)

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 7. Ja det är segt med alla sjukdomarna just nu!

  Kika in till mig - jag har en tävling på gång!

  Kram Maud

  SvaraRadera
 8. Min dotter leker för fullt med mina gamla leksaker.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Hejsan.
  Stackars din lilla flicka, man lider så när barnen är sjuka.
  Mina barn är 15 och 19 år nu och ändå gör det så ont när de är lite krassliga. Hi..hi..
  Jag har fortfarande kartonger med barnens kläder kvar, kan inte slänga!
  "Gubben" grymtar om platsbrist, men låtsas som jag inte hör.

  Ha det gott och krya på er,
  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 10. Ja, här har det varit mycket sjukdomar också, jag som brukar säga att jag aldrig brukar bli sjuk.. det har jag fått ångra att jag sagt..!

  Oj, sex barn... det är ett annat ord än underbart som då dyker upp i mitt huvud.. ;-) Som att oj, vad trött jag skulle vara då! Men jag är ju ingen barnmänniska, alla kan ju inte vara det heller!

  SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ