måndag 16 mars 2009

MormorVad skulle ni försöka rädda om det började brinna, förutom familj, husdjur och foton? Ett av mina käraste ägodelar som jag absolut skulle försöka rädda är ett minne av min mormor Dagny. En klockkedja gjort av hennes hår då hon var 20-25 år. Jag tycker det är helt underbart att ha det! Hårarbetet är gjord av någon hårkulla i Dalarna på 1920-talet. Mormor lät göra denna klockdedja till morfar Helge. Visst är det gulligt? Klockkedjan är mörkbrun. Jag har aldrig sett mormor mörkhårig utan bara med grått och sedan vitt hår. Hon gick bort för 20 år sedan, men en del av hennes hår finns fortfarande kvar hos mig är känns väldigt levande.

Då jag skulle klippa av mitt långa hår för några månader sedan hade jag i baktanke att låta göra ett hårarbete av det. Jag hade läst att minst 35 cm hår behövdes. Jag gick till frisören och bad att hon skulle klippa av 35 cm. Hon hämtade en linjal, mätte och klippte. I sommar åker vi upp till Dalarna och letar reda på någon hårkulla som kan göra ett smycke av mitt hår.
Kramar

9 kommentarer:

 1. Har faktiskt aldrig sett den där klockkedjan förut, men den var jättefin! Vacker kort på mormor och morfar!! //Syster

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Men oj vad kul att jag äntligen hittade in till din blogg. Ska bli spännande att följa.

  Åh, jag blev riktigt nostalgisk när jag läste om din mormor. Jag har samma känslor för min farmor. Hon gick bort för 3 år sedan, men jag har så många underbara minnen från henne och hennes hus i Dala-Järna.
  Ha en riktigt bra vecka!
  Kram MARIA

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Klockkedja, har jag inte heller hört talas om, vad mycket det finns som man har noll koll på!

  Emil är en rödmaskad birma, hur söt som helst!

  Kram!!

  SvaraRadera
 4. Hej! Ville lämna ett litet fotspår efter mig och talat om att jag har kikat runt lite. Vilket underbart hus ni har! Kram Åsa

  SvaraRadera
 5. Hej, kul med en ny blogg!
  Ni bor i ett stort fint hus. Jag har också fina minnen av min mormor som jag kan sakna än fast hon har varit död sedan 1991. Vi gillade att pyssla tillsammans och hon lärde mig många olika hantverk. Ha det gott!
  Susanne

  SvaraRadera
 6. Hej Stina! Vad vacker din mormor var:)
  En sån klockkedja av hår har jag aldrig sett förut!

  Vad roligt att du vill länka till mig, jag länkar till dig oxå!
  Åh vill ni ha höns, här finns ett överskott av tuppar om ni vill ha en, hihi!
  Vi hade aldrig haft höns innan vi flyttade hit men det har gått bra, fick en hönsbok i inflyttningspresent som har kommit till användning:)
  Jaha är du syster med Sofia som har den superfina bloggen Signe 1?? Vad kul!

  Ha en härlig kväll,
  kram Jenny

  SvaraRadera
 7. Kul att du ville vara med o tävla, men tänk om du vinner:-)Då tror kanske folk att det är uppgjort *hihi*. / Sis

  SvaraRadera
 8. Hej, jag blev alldelea tårögd och rörd när jag såg porträttet av mamma och pappa, vad roligt att du uppskattar det och klockkedjan, det värmer... mormor skulle bli glad.. kanske hon i sin himmel ser det...vem vet ??? go´natt. mor

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Det var verkligen en fin historia, och vacker kedja! Jag har aldrig sett hårarbeten, men de som gjort det säger att de är fantastiska! Jag har däremot ett mindre trevligt minne! Vår grannar på landet där jag är uppväxt var världen snålaste. En dag kom grannflickan (som hade det vackraste och längsta håret av oss alla) och var alldeles ifrån sig. Den snåle pappan hade tvingat henne att klippa sig och sålt håret!!! Du kan ju bara tänka dig hur vi tjejer som kanske var en åtte år då kände för det. Alla tyckte ju så synd om henne!

  Nu tycker jag ju att det var väldigt modigt av dig att klippa av dig ditt långa hår, och du gjorde det ju på eget initiativ. Jag hoppas du hittar någon duktig som kan göra något spännande med ditt hår!

  Ha det så bra, och krya på er också. Det är tur att föräldrarna finns och vill hjälpa till!

  Kramar
  Karin

  SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ