måndag 9 november 2009

Mys


Det är så härligt att tända ljus nu när det är mörkt och ruggigt ute. Vi kan tyvärr inte elda i vår otäta kakelugn i vardagsrummet så det får bli stearinljuseldning där så länge. Det är så stämningsfullt och mysigt med ljus. Men man får vara med och passa barnfingar, hår och så kattsvansar. Ena kattens morrhår försvann i lågorna en gång...


Clara och nallen myser framför kakelugnen
Förra inlägget handlade ju om våra kära husdjur. Det finns ju betydligt mindre kära djur. Jag tog bort förhoppningsvis årets sista grå smällfulla fästing på hunden i dag. Så äcklig! Hon fick åka vattenrutschbana i toaletten... Jag tycker nästan att jag plockar fästingar året om. Ett annat ovälkommet djur har dykt upp i skogarna här - vildsvin. Min man och bönderna runt om har bävat för att de ska komma hit. De kan ju förstöra massor på nolltid. De djuren är ju inte allt för vänliga om man stöter på dem i skogen har jag hört. Som tur är brukar vår familj höras lång väg då vi är ute i skogen så de borde väl skrämma bort grisarna.



Tiden går så fort, snart har halva november gått... Skulle vilja bromsa tiden lite...

Kramis

15 kommentarer:

  1. Det er jo trivelig med ville dyr, men ikke alle.. På vår stuge har vi bjørn, og det er ikke så gøy - allikevel vi bråker mye på tur, men vi går ikke langt til skogs lenger!
    HIlde

    SvaraRadera
  2. Tur att du har linslusar till kids för det har då INTE jag;-). Det blev en suuupersmarrig räkgryta i lör som du ska få receptet på!! Kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Hej Vännen!
    Vad mysigt med tända ljus i kakelugnen (när de nu inte går att elda i)!

    Usch, fästingar är så äckliga, tycker de ser ut som övermogna blåbär när de är sådär fulla på blod..

    Åh vad kul med alpackorna!! Ser fram emot att få se och läsa om dem här på bloggen sen! Har ni kommit på några namn till dem förresten? :)

    Ha det gott,

    Kramis Jenny

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Kul att hitta dig. Här finns massor med fina bilder som jag måste titta på!

    På återseende och ha en riktigt skön vecka!

    SvaraRadera
  5. Åhh vad mysigt med kakelugn. Tycker det var jättfint att sätta in ljus i stället.
    Vildsvin är läskiga, vi har fått den i skogen nära stugan och jag tycker det är lite otäckt med barnen när de går ut i skogen själva.
    Tänker om de blir trängda och aggresiva..men som du skrev så hörs mina killar rätt så bra. Så nassarna hinner nog fly fältet långt innan de närmar sig.
    Kram Lina

    SvaraRadera
  6. Visst är det härligt med de levande ljusen, brukar tassa upp här på mornarna och tända lite ljus innan övriga familjen tassar upp och det är så mysigt!
    Ha en fin dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  7. Hej Stina!! Ja vi tänder ljus varje kväll och myser..Men snart måste man öppna ett ljuskonto..
    Dem tar slut för jämnan..
    Ha en bra vecka kram/Helen

    SvaraRadera
  8. Hej! Jag tänder också massa ljus men måste ta mig till IKEA snart då värmeljusen börjar sina. Ha en bra dag! Helena

    SvaraRadera
  9. Nu längtar jag ännu mer efter vår kakelugn!

    Ser så mysigt ut framför brasan.

    Kika in till mig - jag har en tävling på gång.

    Kram Maud

    SvaraRadera
  10. Hej, vilka mysiga bilder på Clara, jag gillar också att det är mörkt på kvällarna och att bara ha brassken och ljus, synd att ni inte kan elda i kakelugnarna..än. kram MOR

    SvaraRadera
  11. Jag säjer usch för fästingar. Och vildsvin är inte alls trevliga. Vi har inga, men jag har hört om deras vilda framfart. Men har du inte sådana där söta små grå djur som kommer in nu?
    Möss kallas de. Det tycker jag är väldigt otrevliga djur och här kommer katterna in med sådana mest var dag och de lever också. Och så brukar det bli fågel ibland också. Men vad ska man göra, det är ju katternas beteende att visa upp hur duktiga de är och så hoppas de få beröm, men där går gränsen.
    Ha en fortsatt skön vecka.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  12. Hej vännen!
    Vad mysigt med tända ljus i kakelugnen. Det går åt många ljus runt om i stugorna så här års...
    Vad gullig Clara är med nallen.
    Fästingar är för äckliga, min kompis hund har också haft många.
    Kramis Susanne

    SvaraRadera
  13. Vill också bromsa tiden lite.
    Känns som att dagarna rusar fram, hinner inte med riktigt.

    Vildsvin!Fy! Dom är inte trevliga på något sätt.
    Dom förstör som bara den om dom är många.

    Förstår att ni myser med tända ljus i kakelugnen.
    Det är det härliga med den här tiden.

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  14. Tack för kommentaren i gästboken. Självklart blev jag så nyfiken att jag var tvungen att ta en tur på din blogg.

    Bilderna och kommentarerna om lycka var helt underbara. Dessutom gillar jag dina interiörbilder. De ser ut att vara som klippta och skurna till ett mysigt inredningsreportage. Det var också kul att lära sig något nytt ... Alpackor var inget djur jag har på min repertoar även om jag är bonnatös från början.

    SvaraRadera
  15. Hej Stina! Hoppas allt är bra....Visst blir det mysigt att tända ljus i kakelugnen! Det ser så hemtrevligt ut....Vad tråkigt att din hund har haft så mycket fästingar, dom är inte roliga! Det är väl nackdelen när man har djur! Älskar bilden på dina barn o vovven i tidigare inlägg! Tankarna får mig till Astrid lindgrens värld! Må så gott! Kramis Therese

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ