onsdag 25 november 2009

En ängel bor i vårt kökDå jag gick på lågstadiet fick vi ta med en ljusstaket för levande ljus som vi ställde i de stora fönstren på vår gamla fina skola. De flesta hade med röda träljusstakar. Jag hade med den här glasängeln. Gissa vem som hade finast ljusstake? Jag var så glad över den och tyckte den var så vacker! Ängeln bodde först i Linköping hos min mamma då hon var liten, sedan flyttade den till Örebro där jag är uppväxt. Nu bor den här i Uppsala med min familj. Gissa om mina flickor tycker den är fin och att det är speciellt då vi tar fram den till jul.

Kram till er alla

9 kommentarer:

 1. Fint att se att ängeln, som jag mycket väl kommer ihåg, blir beundrad av 3 söta små flickor... Kram MOR

  SvaraRadera
 2. Så hyggelig å kunne ta fram julepynt som er fulle av tradisjoner og minner!
  Hilde

  SvaraRadera
 3. Åhh vad mysigt med en historia bakom.
  Då kommer ju ängeln i från min stad från början.
  Kram Lina

  SvaraRadera
 4. Hej! Vilken vacker änglaljusstake. Förstår att du är glad över att ha den och att det följer en massa minnen med den.
  Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Vad fin...Jag vet precis att man fick ta med sig en ljusstake eller om vi tillverkade i skolan? Men fint var det satt tända allla ljus på bänkarna.
  Kram Anne

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag älskar saker som har en historia..
  Söt ängel.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Hej Stina!
  Vilken söt ängel! Förstår att du tycker om den:)
  Kommer ihåg i lågstadiet när vi fick ha varsitt levande ljus på bänken medans fröken satt i katedern o läste nån julsaga. Det var jättemysigt tills en av tjejerna i klassen råkade sätta eld på sitt hår med sitt ljus!! Vilken kalabalik det blev!! :)

  Ha en trevlig torsdag,

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 8. Tänk att ni har en så fin ängel i ert kök, fast ni är ju också gulliga änglar, eller hur!?
  Vad roligt att ha en så fin tradition med vissa julsaker sedan många år. Mysigt!
  Det där med att få ta med sig ljus och en liten ljustake till skolan är nog många som får göra fortfarande, men otäckt om det skulle börja brinna i någons hår som Jenny skrev.
  Kram Susanne

  SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ