måndag 16 november 2009

Pysselsugen


Det är inte bara jag som gillar pysseltidningar...
Nu när julen närmar sig blir jag så pysselsugen! Då åker julböcker och nyköpta tidningar med idéer fram. Det är så mysigt att sitta och bläddra och hämta tips och idéer. Barnen älskar att pyssla och det gjorde jag också då jag var liten. Tyvärr tar jag mig sällan tid till det nu. Vi ska till Stockholm nästa vecka och då tänkte jag passa på att shoppa lite pysselmaterial på Panduro. Det gäller att välja ut något lagom avancerat så man verkligen avslutar det man påbörjar...


Älskar jultidningar och böcker
I dag blev det vaccinering för hela familjen! Jag åkte till ett samhälle i närheten och det visade sig att det var enda stället i länet som hade vaccin. Jag köade i drygt två timmar innan de öppnade och det var kanske 15 personer före mig i kön då. Då det närmade sig insläpp ringde jag svärmor som kom med barnen och min man som på nåder fick åka från jobbet (suck...) Även om jag tycker systemet med vaccinering är under all kritik tycker jag att det var helt ok att köa dessa två timmar. Det regnade inte, jag stod bredvid trevligt folk i kön, barnen slapp köa och det var hyfsat varmt ute.


Så fint att göra bokstäver i stället för krans
Alpackapojkarna i hagen är så leriga! De har trampdynor och tramar inte sönder marken så mycket som hovdjur, men det blir ju ändå lerigt då de kallar och går mycket på vissa ställen som utanför deras krypin. Det är så mysigt att ge dem mat. Vi har maten i en hink som vi håller i för att de ska vänja sig vid oss. De tuggar som en kamel lite i sidled med munnen. Hoppas det blir bättre väder snart så vi slipper all lera.


En blöt och lerig Aqua, en riktig snygging då han är torr och lockig
Kramis

9 kommentarer:

 1. BRA att ni nu fått vaccin alla 5, bra lösning att Nina kom med barnen så de slapp stå i kö. Kul med julpyssel för er, jag har helt tappat "stinget" och lusten för det...hör väl till ålder!!! men det var kul för 30 - 40 år sen. I dag har jag bakat surddegsbröd, gjorde en surdegsgrund för en vecka sen, degen jäste i 6 timmar men hade då inte "vuxit" mycket, nu är de i alla fall gräddade. Få se i morgon hur de smakar, kram till er alla, MOR.

  SvaraRadera
 2. Skönt att ha vaccineringen klar. Hoppas ni slipper biverkningar nu bara.
  Guuud så söta de är pojkarna dina, men förstår att de blir skitiga i det här vädret.
  Ta hand om dig Kram Lina

  SvaraRadera
 3. Ohh jag vill se mera av alpackorna.. min man vill ha en sådan men jag är tveksam.
  Vi har haft minigris en gång.
  Skönt att nihar fått vaccin jag måste vänta 14 dagar till så jag håller mig hemma till dess.
  Kul när du tittar in till mig.
  Ha de gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Överför lite pyssellust till mig oxå tack!!:-)Nu börjar jag få liite ont i armen, men bara lite;-) Kram!

  SvaraRadera
 5. Är det du eller katten som är pysselsugen hihi. Jaha och vi får inte vaccinera oss ännu. Vad söta dom är eran nya familjemedlemmar, lite blöta men ack sååå söta.
  Kram Anne

  SvaraRadera
 6. Visst är det roligt med pyssel, men det tar sådan tid. Men har man barn i den åldern som du har, så måste man ta sej den tiden och det är ju så himla roligt också.
  Krama om de små grabbarna.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 7. Hej Stina!
  Vad söta dina nya djur är.
  Vad bra att nu hela familjen äntligen har fått vaccination.
  Hos oss är Ida och Niklas vaccinerad men icke jag.
  Barnen ska få i morgon i skolan, men personalen får vänta, de har inte tillräckligt med vaccination riktigt än, nästa vecka kanske.

  Önskar dig en fortsatt fin vecka
  kramis Lotta

  SvaraRadera
 8. Åh vi stod nästan fyra timmar i kö för vaccin och idag får jag göra om proceduren med äldsta dottern då hon inte kunde följa med igår men jag hoppas på lite kortare köer idag....
  Ha en fin dag!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 9. Hej Stina!
  Vad skönt att ni fått ta sprutan nu och att barnen slapp stå i kön i flera timmar.

  Ibland är jag lite avis på alla er som gillar att pyssla, det verkar så mysigt men jag verkar inte ha fått någon pysselgen, hihi!

  Åh vad söt han är Aqua även om han är alldeles blöt!

  Ha det gott,

  kram Jenny

  SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ