söndag 15 november 2009

Nu har pojkarna kommit...


Aqua, en underbart vacker Alpacka
I morse då jag vaknade kände jag mig som ett barn på julafton. Jag rusade fram till fönstret i sovrummet och tittade ut, såg inget, gick ut i TV rummet och tittade ut, såg inget, gick in i badrummet och tittade ut och där såg jag något som rörde sig i trädgården... Två dyblöta och rufsiga alpackor. Jag blev aldeles varm inombords! Så underbart med djur gåendes i hagen aldeles nära huset!


Aqua (grå) och Cente (svart)
Vi var och hämtade dem utanför Norrtälje i går och tog hem dem med hästskärra. Då vi skulle leda ut dem ur vagnen kröp Cente ur sin grimma. Tusen tankar for runt i huvudet. Hur skulle vi fånga in honom, vad skulle jag säga till familjen vi köpte dem från? Sedan försökte jag lugna mig och tänka klart. De är ju flockdjur. Den ena hade vi i koppel och ledde in den i hagen och vi gick själva in. Cente ville naturligtvis till kompisen och följde med in i hagen, phu!Det har naturligtvis blivit en stor omställning för våra pojkar att skiljas från flocken, byta miljö och få nya människor som kommer med mat och står och tittar på dem. De verkar dock ta det med ro. Hagen vi har byggt på vår baksida har ju gräsmattegräs. Grönt och smaskigt tycker pojkarna. Deras kryp-in i gamla visthusboden är full med halm på golvet och där verkar de trivas. De kommer då vi går genom trädgården och ropar. De är väldigt nyfikna men samtidigt lite oroliga. Man kan höra ett hummande ljud från dem då de är oroliga. Annars är djuren tysta.


Cente på språng

Som ni förstår har det blivit dåligt med tid framför datorn i helgen. Nu laddar jag för några timmars köande i morgon för att få familjen vaccinerad... Ha en bra vecka!

Kram

11 kommentarer:

 1. Hej, tack, äntligen fick vi se era nya djur. Va fina de är, trots regnet. Ska bli kul att se dem in live. Skönt att det gick bra med att få in Cente i hagen. Svårt att åka ifrån dem i morgon??? Lycka till med vacinationen, kram MOR och IVAN.

  SvaraRadera
 2. Ser ut som Cente just åkt rutchkana, sista bilden... fina djur. hälsn. IVAN

  SvaraRadera
 3. Ohh vilka goa söta pojkar ni har fått
  Kram
  Åsa

  SvaraRadera
 4. Men herrejösses, så söta!
  Vad spännande och framför allt roligt att dom kommit till sitt nya hem.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 5. Hej! Vad söta grabbarna är. Förstår att du gärna vill stå och titta och beundra dem.
  Hoppas din vecka blir trevlig.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 6. Hej Stina!
  Åh sööötisar!! Vad roligt att ni fått hem "pojkarna" nu! Måste visa Tindra bilderna, hon har aldrig sett alpackor förut:)

  Ser fram emot att få följa Centre och Aqua här på din blogg!

  Ja, Mirella är inte ett så vanligt namn, kommer ihåg att en av Viking Lines Finlandsbåtar hette så när jag var liten:) Ska fråga Peters mamma hur hon kom på det namnet.

  Hoppas ni inte behöver köa alltför länge imorgon,

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 7. Hello! Ja där ser man, finally!! De är riktigt gulliga!:-) Ni får väl ta med dem till påsk om vi inte ses förr, hihi. Ännu två familjemedlemmar, familjen växer minsann, fniss. Kram Sofia

  SvaraRadera
 8. Åh de är ju så söta, härligt med lite djur på gården! Hade nog också blivit nervös om den ena smitit precis när man kommit hem, skönt att han följde efter den andra in i hagen ;o)
  Ha en fin dag!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 9. Hej Stina!!

  men så söta!!
  Skulle oxå vilja ha sånna utanför fönstret!!
  Vi skall också stå i sprutkö i eftermiddag!!
  Hoppas veckan blir bra, kram kram.

  SvaraRadera
 10. Så gøy!!! Gratulerer! Håper dere har fått vaksine og at ingen har litt syke etterpå!
  Kos deg med alpakkaer som tripper rundt i hagen!
  Hilde

  SvaraRadera
 11. Vad kul för er!
  Lycka till med de nya familjmedlemmarna!
  Kram Susnane

  SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ