tisdag 17 augusti 2010

Är hösten här?

Från att ha varit sommar i helgen blev det helt plötsligt höst med regn och rusk.

Mina fina ljusstakar som jag köpte tidigare i somras
Jag gillar hösten. Det är så skön luft och fina färger innan träden tappar sina löv. Skördetröskor och traktorer på åkrarna och bönder som jobbar dygnet runt. Rundbalar på stubbåkrar. Rådjur och älgar börjar visa sig på åkern. Svamp och bär i skogen. Äpplen och bär i trädgården som väntar på att plockas. Nya aktiviteter drar i gång för barnen. Förväntansfulla skolbarn med nya skolväskor. En mammas löften om ett sundare liv efter sommarens alla fikastunder och lördag hela veckan lång på semestern med godis och chips vardag som helg...

Köpta i Johannas fina sommarbutik Lilla Gårdshuset i Dalby nära där jag bor
Så plockas ljusstakar fram och fönsterlamporna tänds. Man får mysa i soffan med en filt och ta på mjuka strumpor och en härlig kofta. Även om hösten inte riktigt är här än, så längtar jag!

Kram på er mina vänner

5 kommentarer:

  1. Jag gillar också höstens färger....men tycker hösten kan vänta lite till - vill ha mer sommar. :)

    SvaraRadera
  2. Det er en deilig tid vi har forran oss - skjønt å krype opp i sofaen med pledd og en god bok... Skjønne lysestaker i glass du har kjøpt!
    Hilde

    SvaraRadera
  3. Mysigt skrivet.
    Hösten är en fin tid om det inte är så mycket regn förstås.
    Och ljust det där med tända ljus, filt och soffmys är något jag gillar.

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  4. Åh vilka härliga ord på hösten vännen, hösten är himla mysig den också det är bara jan-feb som jag inte är så glad i av årets tolv månader ;o)
    Ha en riktigt härlig dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  5. Jag gillar INTE hösten! Men så som du beskriver den kanske jag får byta åsikt..! Du får det faktiskt att låta riktigt fint och mysigt!

    Idag är det dock en riktigt regnig tråkdag här hos oss:( En sån höst vill jag inte ha! Fast det går ju bra i dag när jag inte ska iväg nånstans utan kan sitta här vid datorn och blogga hela dagen om jag så vill;)

    Kram Pernilla

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ