måndag 8 februari 2010

Med eller utan vin

Karaffen till höger blev min för 89 kr
Jag tycker mycket om glas i alla former. Just nu är jag på jakt efter fina gamla glas och karaffer. Det är så fint att kunna servera vin och vatten ur vackra karaffer. Karafferna får gärna stå framme även då de är tomma. Då vi var på loppis i helgen hittade jag ingen gammal, men däremot en nyproducerad fin karaff för ynka 89 kr. Den fick naturligtvis följa med hem.

Nytillverkad karaff i underbara färger köpt på Myrra i Uppsala för några år sedan
I morse måste det varit något fel på mig. Jag brukar kliva upp kl 05.00. Men jag vaknade kl 04.30 och kände mig pigg. Jag gick upp och ställde mig och gjorde köttfärssås som jag skulle gjort i går kväll. Min man höll på att smälla av då han klev upp kl 5 och jag stod med middagsmaten färdig.

Nu känner jag mig däremot väldigt trött. Jag jobbade över några timmar då vi är mitt uppe i bokslut på jobbet. Då jag kommer hem på kvällskvisten fortsätter jag med min mans bokföring som jag inte hann klart med i helgen. Nu ska jag gå upp och se om jag får plats i sängen för jag misstänker att den är ockuperad av en massa barn och katter...

Godnatt kram 

15 kommentarer:

  1. Men kära nån jag skulle aldrig komma på idén att stiga upp så tidigt! Jag älskar att sova på morgonkvisten och är nöjd om jag går upp ca 08 eller senare då jag är ledig.
    Sov gott nu!
    Kram annika

    SvaraRadera
  2. Glömde skriva att karafferna är supersnygga

    SvaraRadera
  3. Vilka snygga karaffer du har. Det var inte dåligt att vara uppe kl. 4.30 och göra middagsmat. Nu får du försöka knö ner dej i sängen bland de andra.
    Godnattkramen till dej.
    Birgitta

    SvaraRadera
  4. Hej Stina! Det var inte dåligt att ha middagsmaten färdig kl. o5.oo på morgonen! Fniss! Ja, då förstår jag att du blev trött sen...Men det var otroligt bra gjort! Vilka fina o inspirerande bilder du visar, karaffen var jättefin som du köpt, o jag gillar din tapet också, så fint till din guldspegel! Ha en bra dag! Tisdagskramar Therese

    SvaraRadera
  5. Jättefin karaff!!

    Jag är sjukskriven denna vecka, suck...

    Vi höres!

    Kram Sofia

    SvaraRadera
  6. Visst är det nåt speciellt med karaffer! Jadu jag har perioder när jag vaknar supertidigt men jag har nog aldrig ställt mig och lagat mat så tidigt ;o)
    Ha en fin dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  7. Hej, visst är det fint med karaffer, jag kan hålla utkik efter såna på bra beg. om du vill. Har du fått mitt mejl om "fina sakerna" kram mor.

    SvaraRadera
  8. Hej Vännen!
    Jag kan se dig framför mig stå o laga mat klockan halv 5 på morgonen,hihi! Bengt måste blivit förvånad:)

    Vilka fina karaffer!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  9. Hej goa bloggvän, men kära du gör du köttfärssås mitt i natten? Skämt åsido är man pigg kan man lika gärna göra lite nytta, fast jag förstår att du är trött nu! Må så gott och sov gott i natt! Kram från Maria

    SvaraRadera
  10. Håper du ikke er så trøtt i dag - du står jo opp når mitt hode sier at det er fremdeles er natt... vi kan sove til 06.30 og det e deilig!
    Skjønne karafler du viser !
    HIlde

    SvaraRadera
  11. Fina karaffer! Vi fick två stycken i samband med vårt bröllop. Helt olika, då den ena kom ifrån min mormors föräldrahem och den andra var nyköpt av märket "Eva Solo", men båda vackra på sitt sätt!:)
    Kram

    SvaraRadera
  12. Fina karaffer du har.
    Kan förstå din man, steka köttfärs så tidigt, ahhh jag som inte ens får i mig frukost förrän jag varit vaken någon timma.
    Du verkar ha fullt upp, ta hand om dig.
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  13. Hej Stina1
    Morgonstund har guld i mun! Är det inte så man brukar säga!
    Men 4.30 låter lite väl tidigt. Förstår att Bengt såg förvånad ut!!
    Men jag förstår att det var skönt sedan på kvällen när maten var fixad.
    Själv är jag morgonmänniska och vill helst göra allt på morgonen fast lite senare...

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  14. Hej Stina! Du är rolig du! Fniss! Vinkaraffer är ju som du nämner även fina till vatten. Fint när de står vid spegeln. Ha det så gott! Kram Åsa

    SvaraRadera
  15. *hihi* Jag känner verkligen igen mig i att knappt få plats i sängen! Har en liten sak till dig på min blogg...
    Kram/ Anna

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ