söndag 21 februari 2010

This shoes are made for walking

Gamla filtskor från 1975
Min släkt, inte alla men många av oss är samlare och har svårt för att slänga. Min syster fick ett par vinterskor då hon var 2-3 år runt 1975. Mamma tyckte de var så fina så de sparades. Då min syster fick barn vägrade hon låta dem använda de gamla skorna.

Kan själv
Av någon anledning hamnade de hos mig. Min yngsta dotter Astrid har hittat dem i någon gömma och det blev kärlek direkt! Jag skulle tro att det beror på skosnörena. Det är ju inte så vanligt med skosnören numera, speciellt inte på barnskor. Astrids dagisfröken konstaterade att skorna är lika gamla som henne... Ja, i vår familj ärver vi kläder från ena generationen till nästa *fniss*.

Favoritskorna
Ps. Sofia känner du igen dina gamla skor?

Kramis

13 kommentarer:

 1. Jag tycker också skorna är jättesöta:) Tillhör själv släktet samlare och ibland kan det ju bli för mycket av det goda! Men som sagt den som spar han har, hehe!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Vad fina och sköna de såg ut. Verkligen fotriktiga skor! Förstår lillans kärlek... Så synd att mamma inte sparade mina underbara filtskor från de jag var liten, för att inte tala om näbbstövlarna vi fick ha ibland!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 3. Hej Stina! Love is in the air, hemma hos er ser jag. Roligt de måste ha med varandra katterna, fniss. Skorna är ju klassiska. De är ju görtuffa. Förstår att din dotter är nöjd.Kram Åsa

  SvaraRadera
 4. Hej, måste göra ett tillägg ang. skorna, de skickade mormor till Anders vintern -65 -66, så han skulle vara varm om fötterna, så de är alltså 44 år, och ni har haft dem alla tre. Roligt att se att de fortfarande används, det skulle mormor Dagny uppskattat. kram MOR

  SvaraRadera
 5. Nej jag känner faktiskt inte igen skorna, hmm vilket minne man har;-) SÖTA är de ialla fall!!:-) Ha det gott!
  Kramis!

  SvaraRadera
 6. Åh vad söta skor!
  Ha en fin kväll!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 7. Hi, hi de var för söta och säkert varma. Tänk att Sofia inte kommer ihåg dem...
  Såg ditt fina inlägg om min väska, tack för komplimangerna, blir så glad. Hoppas ni får använding av den:-)
  Kram på dig!
  Susanne

  SvaraRadera
 8. Det är ju jättebra när saker kan hålla så länge så de kan vandra vidare ett tag. Söta skor.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 9. Oo vilka söta skor! Gama saker är ibland det bästa! Du undrade över sopsetet på mina bilder. Jag har faktiskt köp det på Webbutiken Ellis Corner. Jag börjar gilla att handla online.

  Kram Mia

  SvaraRadera
 10. Vad söta de små skorna är och de verkar ju gå hem idag också.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 11. Måste göra en ändring av min kommentar...Stina du har nog rätt i att Sofia var första barnet i dessa skor, de som mormor skickade till Anders var ljusgrå med skinnfoder..förlåt min glömska, mor.

  SvaraRadera
 12. Hej goa bloggvän och vilka fina skor! De ser varma och goa ut! Önskar dig en skön vecka har ni sportlov? Kram Maria

  SvaraRadera
 13. Hej Stina!
  Vilka charmiga gamla skor! :)

  Läste härnedan att ni bokat en utlandsresa i sommar, vad härligt!! Det är något att se fram emot, framför allt nu när det ser ut som det gör ute med all snö,hihi!

  Vilka "lovebirds" Selma o Sudden är;)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ