lördag 25 april 2009

Sköna lördag





I dag har här arbetats! Vi gjorde en sådan skön arbetsfördelning. Bengt var ute och satte sten och jag åkte och shoppade med svärmor *ler*.




Vi var i väg till en keramiker, Pia Ulfendahl, som bor i trakten. Hon hade försäljning med lite erbjudanden ute i trädgården. Hon bor i ett rött litet hus nära Mälaren. Vi kom dit 15 minuter efter att hon hade öppnat. Det var fullt med folk där.


Tomatskål där man kan skölja tomaterna direkt i skålen, som har hål i botten.


Jag gick med raska steg mot trädgården med svärmor klagande efter att jag sprang i från henne. Då jag kom in i trädgården blev jag som ett barn på julafton. Jag sprang som en galning mellan borden för att se allt innan något skulle ta slut. Sedan var det bara att försöka välja vad man skulle köpa för de 1 500 kr jag råkade hitta i ett köksskåp och ingen tydligen gjorde anspråk på... Jag hade lätt kunnat handla upp för det dubbla.



Vi har haft så trist framsida. Bengt är förtjust i sten och jag tycker det ska vara mer grönt framför huset. Nu gick vi halva vägen var. Framför köksfönstret satte han en rundel av smågatsten. Vi ska så gräs mellan stenarna och på sidan om. Sedan blir det lite blommande buskar mellan vårt hus och gårdshuset som ligger så nära.





Näst bäst efter att gräva tycker han det är att sätta sten. Han skulle nog kunna lägga smågatsten på hela ladugårdsbacken om han hade så mycket. Nästa helg är det tänkt att han ska börja med trappan. Vilket material den blir i? Sten så klart...
Astrid åker till Bengts förtjusning väldigt gärna med i traktorn. Visst blev väl rundeln fin? Det är nästan så man blir lite nykär i sin man *hihi*.
Kramisar

15 kommentarer:

  1. Vi har ingen sten hos oss..jag kanske skulle kunna låna din amn ett tag..det är så dyrt att lägga sten..men hittar man pengar i burk..då har man gott om dem *fniss*.
    kram Lotta

    SvaraRadera
  2. så fint det blir med stein. Keramikk er en av mine favoritter, gleder meg til å se bilder av innkjøpet ditt

    SvaraRadera
  3. Attans att jag inte vann väskan, men kul för den som gjorde det. Härligt, lite nykär i maken det kan faktiskt jag också bli ibland. Ser ut att bli fint. Japp det finns mycket fint i affärerna nu...

    Kram Anne

    SvaraRadera
  4. Vad fint det blev med stenarna,och din man ser väldigt koncentrerad ut.
    Inte dumt att bara hitta lite pengar att spendera så där!
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  5. Hej Stina!
    Kan se dig framför mig där du springer ifrån svärmor, hihi!
    Visade precis bilden på din Bengt i traktorgrävaren för min Peter. Hans kommentar var: en sån hade jag gärna lekt med! Det kan jag tro:)
    Det blir ju jättefint i er trädgård, vad duktig han är din man!
    kram Jenny

    SvaraRadera
  6. Då har du fått lite motion då när du sprungit fram och fyndat=))
    Visst kan man bli lite tokig när man shoppar.
    Jag blir sån på loppisar,rusar fram som en ångvält!

    Snyggt med sten!

    Ha en fin söndag//
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  7. Vilka fina saker! Kul att du fyndat! Själv har jag inte haft nån vidare framgång med fyndandet sista tiden! Kram Helena

    SvaraRadera
  8. Hej! Fint med sten i rundel. Kul att veta att man har 15oo att bara shoppa loss för. Gillade verkligen tomatskålen med små hål i botten. Ha en skön söndag! Kram Åsa

    SvaraRadera
  9. Lite nykär i Bengan?:-) Okidok, vad kul!! Kanske det blir en ny liten kusin här snart då, hihi. Här ska ju också läggas sten snart...skönt o slippa allt jäkla grus! Kram Sis.

    SvaraRadera
  10. Så snyggt med stenläggning, rundeln blev urtjusig. Härligt med shopping för din del.

    Kram

    Nettan

    SvaraRadera
  11. Härlig med shopping och det kommer bli så fint med stenrundeln!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  12. hej, mycket fin stensättning säger en gammal stensättare..bengt är duktig, snyggt blev det också. mor och ivan.

    SvaraRadera
  13. Jag har en kompis som skulle behöva hjälp med lite stenläggning, gör Bengt hembesök hos andra månne?? ;-) Rundeln blev jättefin.
    Finfina keramikföremål som du fyndade.. själv är jag helt kär i mitt loppisbord. ;-)

    SvaraRadera
  14. Fin det blev med stenen!!
    Och många fina fynd du gjorde.

    Ha en bra vecka, kram Camilla.

    SvaraRadera
  15. Vad fint det blir med alla stenar. Det passar fint till ert hus. Vad fint det är med keramikfigurer också. Jag gillar också tomatskålen, bra med hål i botten.
    Kram Susanne

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ