måndag 6 april 2009

Kom in och ääääät!

Hur gör ni då ni ska kalla in barn och man när maten är klar? I våran familj använder vi en gong-gong. Hela byn hör när man kallar in de sina. Vi fick den förresten då vi gifte oss. Jag hade önskat mig en, men visste inte var man kunde få tag på en sådan.
Då jag var liten och bodde hemma i Örebro använde mamma en koskälla och plingade med då maten var klar. Den hördes säkert ett kvarter bort. Väldigt praktiskt! Jag skulle gärna vilja ha en gammal skolklocka. Jag tycker de är så vackra och det kan ju vara kul att byta mot gong-gongen i bland.


Den här helgen har passerat med rekordfart! Lite läskigt faktiskt. Man vill ju hinna såå mycket och så hinner man bara en bråkdel. Jag tycker bara att jag stressar runt på helgen och det är ju inget vidare... Jag har i alla fall börja grunda hallen. Nu är frågan vilken färg vi ska ha. Vi vill inte ha helt vitt utan bryta den lite. Min man vill ha gult och jag grått eller beige.

Nu ska jag väcka barn. Alice har påsklov och ska vara hos farmor för hon vill inte gå till fritids på lovet och det kan man ju förstå. De andra ska vara på dagis. Jag jobbar bara till onsdag sedan har jag också påsklov!
Ha en skön måndag! Kram

4 kommentarer:

 1. Kommer ihåg den där gong-gongen grannarna hade i sommarstugan vid Väringen. Men en sån passar ju utmärkt hos er också!:-) See ya! Kram Sis.

  SvaraRadera
 2. Hej1
  Den lär dom höra... Minns att när jag var liten hade våra grannar en klocka som de ringde i när de skulle äta. De hade fyra barn så det var några att samla in...

  Kram lotta!

  SvaraRadera
 3. Hej! Perfekt då maten är färdig att pingla in barnen, då lär de väl höra. Nu spritter det vårkänslor i mina pojkar och de vill hela tiden vara ute och leka. Kram Åsa

  SvaraRadera
 4. När jag var liten hade mamma alltid ko skälla eller vad det heter..lät högt.
  Kram Lotta

  SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ