lördag 15 maj 2010

Släpp kossorna loss det är vår...



Sisten till hagen är en koblaja!
I dag var vi på kosläpp på Helenas gård nära oss. Hon har en hel massa mjölkkor. Det är alltid så kul att åka dit och titta på kalvar, då de mölkar, se på deras höns, kalkoner, ankor och getter. En riktigt levande gård.

Mot hagen!
Kosläpp är något speciellt. Att se dessa stora tunga kor komma rusande och skuttande som barn som springer ut från skolan på skolavslutningen. Man ser verkligen att de har längtat hela vintern efter det här.
I mål!
Väl i hagen börjar de buffa på varandra så som syskon gör. Men här kivas det nog av ren glädje!

Lite glädjebuff...
Det är så härligt att bo på landet och ha djur både tama och vilda runtomkring. Man hör hur korna råmar på morgonen då man går ut. Vi har dom inte så passa nära så vi störs av en massa flugor, men de finns ändå på gångavstånd och det är jag glad över.

En med vackra guldknoppar på hornen
Nästa vecka kommer vi få vädra lantluft, då ska bonden som arrenderar vår mark ut och gödsla på åkrarna runt vår gård *ler*.

Vilken idyll! Huset som ligger 50 meter från korna är till salu, visning i morgon. Tänk att bo vid en å...

Jag är glad att han väntar till efter helgen. Jag vet en som kommer bli glad åt den nya lukten - hunden. Jag kan riktigt se hur hon kommer stå och nosa i luften och tycka att det luktar godis ute *fniss*.

Kalkoner är inte vackra djur. Hmm, ser ut som ackne i hela ansiktet och halsen...

Hoppas att ni har haft lika härligt väder som oss, +24 C och sol!

Kraam alla!

18 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder!

    Kul att du hittade till min blogg! Alpackor är verkligen speciella men mysiga djur. Önskar vi kunde bo så vi kunde ha några, men efter flytten har vi minskat på djurhållningen!

    Cilla♥

    SvaraRadera
  2. Åhhh...jag önskar att vi bodde så på landet! Jag har haft en längtan ut från stan under flera år men Herr D vill inte. Han ser väl allt jobb antar jag. Härlig glädje i våryran för kossorna.
    Ha en skön lördag
    Kram annika

    SvaraRadera
  3. Vilka hääärliga bilder du visar... vad vackert det är på bilden med kossorna vid vattnet. På lördag ska vi (om inte ivan är ny op.) åka och titta på kosläpp i Fellingsbro. Härligt väder här, och det har väl ni också, 28 gr.i skuggan idag. kram mor.

    SvaraRadera
  4. Hej Stina! Vilka härliga bilder det är verkligen underbart att bo på landet! När vi kom hem från Gran Kanaria och steg ur bilen halv 2 på natten så hade bonden gödslat hemma hos oss. Det blev en stor kontrast mot vad vi hade upplevt tidigare i veckan, vi höll på att storkna! Må så gott kramis Maria

    SvaraRadera
  5. Så skjønt med sommervarme - her har det regnet hele dagen, men nå på kvelden har det klarnet opp, og je skal ut å se til blomstene mine... De står under tak, og vil nok gjerne ha litt regnvann... Ku-slipp er et flott skue - husker det fra bondegårdene på hytta fra min barndom - nå er det desverre ikke drift lenger - mange gårder står til forfall - helt tomme, og det er trist!
    Gleder meg til sommervarmen kommer hit!
    Klem Hilde

    SvaraRadera
  6. Härliga bilder på kossorna! Måste ha varit skoj för kidsen, kanske jag får med Julia på nåt sånt, fniss...

    Tack för grattiset, av M fick jag en rak brevlåda igen, som har varit sne sen vi flyttade in, så rart va?;-))

    Kramkram Sofia

    SvaraRadera
  7. Ja visst är det häftigt att kossorna har såna vårkänslor! Fullt ös ut i gröngräset. Underbara bilder du visar:)
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  8. Livet på landet är underbart.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  9. Hej Stina!
    Härliga bilder! (hade jag varit där hade jag vinkat som en tok till de ystra korna:))
    Var på ett kosläpp här utanför Göteborg häromåret, det drog ju mer folk än en rockkonsert,hihi!
    Har sagt det förut men ni bor verkligen idylliskt! Vilket underbart ställe för era töser att växa upp på:)

    Ha en fortsatt trevlig helg!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  10. Jajamensan här har det också varit sommarvärme. skönt.
    Vilka härligt fina foton du har tagit, har tänkt många gånger att titta på koutsläppet men än har det inte blivit av. Ha en fortsatt bra helg!
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  11. Härliga bilder! det är så kul att se kossorna när de springer ut, det skalpar hit och dit om deras stora kroppar :-D och vilket fint väder för betessläppet! kram

    SvaraRadera
  12. Åh vilka härliga bilder!
    Ha en finfin kväll!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  13. Hej Stina!

    Åh, vad det ser härligt och roligt ut! Och att ni har hela 24 grader och sol det gör mig verkligen avundsjuk! Här har vi högst 8 grader med regn och moln :(. Vad ska man gör för att få fram solen? Snart är det skolavslutning och det borde vara som hos er: 24 GRADER!

    Ja, ja ha det gott i VÄRMEN! Kan du skicka lite till mig tro?
    Kramar Alice :)

    SvaraRadera
  14. Vilka härliga bilder!!
    Om man ändå hade grannar som hade djur i hagarna :)
    Ha en skön fortsättning på kvällen! Kram Kicki

    SvaraRadera
  15. Hej Stina! Vilka härliga bilder du bjuder på, man blir verkligen glad! Kan det bli mer svenskt....Jag tänker på reklamen med bregottfabriken! Den är så fin o bra! Hoppas att du får en bra vecka! Kram Therese

    SvaraRadera
  16. Hej! Vi har också fått sommar efter vintern nu. Våren hoppade vi över i år. Det har blivit så grönt ute på bara ett par dagar. Jodå, kalven är allt född här och det kommer att bli en till längre fram i sommar. Vi har ju två fjällkor, som är som amkor. Vi har även kvar kalvarn sedan förra sommaren. Ska försöka ta en gruppbild på dem vid tillfälle.
    Ha det gott.
    Kramis Birgitta

    SvaraRadera
  17. Vad härligt det måste vara för korna att släppas ut. Vi har också kossor nära oss. Det är verkligen roligt, de är så nyfikna. När jag väntar på bussen kommer de fram och tittar.
    Ha det bra!
    Agneta

    SvaraRadera
  18. Hej, vilka härliga kosläppbilder! De måste bli så underbart glada att få springa ut i solen o tugga gräset, stackars korna under vintern... härligt att de får va ute nu.

    Ha en skön vecka, så hoppas vi att värmen kommer snart!

    Kram/Mira

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ