torsdag 28 januari 2010

Lagom är bäst...


Nu måste väl Kung Vinter ha tömt hela sitt förråd med snö för flera år framöver. Så här givmild har han väl inte varit sedan man var liten och det alltid fanns en massa snö på vintrarna... Kul för barnen i alla fall! Mycket jobb för min man som är i snösvängen! Han jobbade 17 timmar på raken den här natten/dagen. Och han ska ploga i natt igen. Det blir några monsterpass varje vinter.


Välkommen!
Jag undrar hur det kommer se ut på gården då solen tittar fram och smälter allt. Det blir nog som en sjö i trädgåren kan jag tänka. Undrar om alpackorna kan simma?


Översnöade lyktor på trappan
Nu väntar snart sängen! Kramar

16 kommentarer:

  1. Det er deilig med snø, men ikke for mye... Allikevel vil jeg heller ha mye snø som ungene kan boltre seg i - vi går på ski og skøyter, og ungene kan ake - takker og bukker for snøen som gjør at de får en ganske lik opplevelse av vinter som den jeg hadde da jeg var liten...
    HIlde

    SvaraRadera
  2. Hej Stina!
    Ja, det blir säkert lite bebisbilder på bloggen framöver:)

    Vad fint erat hus är! Så vackert med dubbeldörrarna och fönstrena med spröjs!

    Ja, om Tindra får en egen blogg kommer hon nog kika in hos Alice titt som tätt:) Som tur är har hon en egen dator,hihi!

    Kram och godnatt!

    Jenny

    SvaraRadera
  3. Hej! Så det var er tur den här gången också att få snö. Vi klarade oss från stormen och ovädret. Skönt. Det är inte säkert att det blir så blött när snön försvinner. Ibland liksom bara torkar den bort. Jag vet inte hur, men vi märkte det förra vintern.
    Ha det gott.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  4. Hej din lilla turgumma! Såg att du vunnit en väska hos Susanne också!! Ja vinter har vi fått det känns nästan overkligt med all snö! Ja, jag gör nog lite impulsöp ibland så nu får jag väl inte komma och sköta bokföringen hos dig... hi hi! Må så gott vännen! Stor kram Maria

    SvaraRadera
  5. Så gøy med mye snø!
    Her begynner den å smelte bort litt om litt!

    Lurer litt på hva du skal bruke alpakkaullen din til? Har du planer om å spinne den og bruke den selv, eller?

    Klem, cecilie!

    SvaraRadera
  6. Ja åtminstone lyser snön upp i mörkret! :D

    SvaraRadera
  7. Jag tänkte också på det idag... hur det ska se ut när all denna snö smälter.

    SvaraRadera
  8. Ja hu vadvatten det kommer bli när allt smälter bort.
    Förstår att din man har mycket att göra nu om han är i snösvängen.
    Ha en fin ferdag.
    Kram Lina

    SvaraRadera
  9. Ja vännen jag håller med nu räcker det, vi pratade om detta här hemma igår och ingen kan minnas när vi hade en så sträng vinter sist.
    Japp hindersmässan pågår nu och trots att vi inte tänkt åka på den så var vi upp en snabbis igår men det var ju bara en massa byrt skräp....
    Ha en fin helg vännen!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  10. Ja herregud. Kommer inte ihåg när vi hade så mycket snö senast. 1995 i november var det ett sådant här oväder kommer jag ihåg. Kan tänka mig att maken får köra sådana pass. Det blir ju inte lättare när befolkningen klagar....Klänningen är jättefin...Näe du dom där provrummen är inte roliga, det kan jag hålla med om hihi.

    Kram Anne

    SvaraRadera
  11. Konstaterade senast ikväll att har jag haft ont av min mögelallergi tidigare på vårarna, så lär jag ju få det ordentligt nu med all snö som ska smälta!:)
    Kram

    SvaraRadera
  12. Vilka underbara dubbeldörrar ni har! Är de nya? Heeeelt otroligt vad snö vi har fått. Kul men jobbigt...
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  13. Visst har det kommit mycket snö alltid....Men det är som du skriver det är ju jätteroligt för barnen att få uppleva en "riktig vinter" Men dessvärre har vi fått så kallt också -20c det är lite för mycket tycker jag! Du har såå vackra dubbeldörrar, jag bara njuter när jag ser dom....Önskar dig o familjen en Trevlig o Skön Helg! många Kramar Therese

    SvaraRadera
  14. Hej, ja visst är det vackert...men jobbigt för vissa med all denna snö. Hoppas att Bengt får sova i sin säng i natt, och inte vara ute i snösvängen. Matilda och jag har varit på kattmässa i dag, hon blev lite besviken på att hon inte fick hålla i, och kela med djuren.. kram mor.

    SvaraRadera
  15. Hej!

    Va roligt att du vill vara med och tävla hos mig :)

    Ser att du har länkat med fel bild - ser ut att vara en bild från en annan tävling. Byt gärna till min bild :)

    Nu får du hålla tummarna!

    Anna

    levindadesign.blogg.se

    SvaraRadera
  16. Hej Stina!

    Visst är det otroligt med en sån vinter och all snö som är i år. Jag förstår att han har fullt upp om han är i snösvängen, maken. Min kom i alla fall hem dagen efter. Det var lika bra han stannade kvar, det var så många olyckor på E20. Det är det värsta annars så gillar jag all snö. Vi har spårat upp ett spår ute på åkrarna. Mest trampat, det är verkligen mycket snö. Där tar jag en repa varje dag, det är så härligt och skönt. När jag var barn så åkte vi mycket längskidor, men nu brukar det ju inte gå här så det är bäst att passa på:)

    Vad roligt att du gillade vår tvättstuga. Det blev verkligen en lyckad utbyggnad.

    Ha nu en fortsatt skön helg!
    Många kramar
    Karin

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ