onsdag 20 maj 2009

Långledigt


Hoppas ni inte tröttnar på mig då jag är lite dålig med inläggen och att titta in till er... Känner mig bara så himla trött och stressad av allt jag inte hinner med. Förra veckan var jag magsjuk och bara någon dag senare åkte jag på en rejäl förkylning. Det är mycket att göra både på jobbet och hemma. Men nu är jag lååååångledig. Fem dagars ledighet! På vårt jobb är vi så lyckligt lottade att vi är lediga dag innan röd dag och klämdagar. Det ska bli så skönt. Bengt har jobbat i dag men kommer snart hem. Vi ska fira ledigheten med att äta kinamat. Mums!



Vi har inget inplanerat i helgen utan ska hålla på hemma med huset och trädgården. Tänkte åka en tur till 4H-gåden med barnen och träna cykling med Clara. Vi åker upp till skolgården då där det är asfalt och bilfritt.



På onsdag ska Clara opereras. Hon har ljumsbrock som de ska sy i hop. Det är en liten operation, men det känns ändå lite jobbigt att de ska söva ens barn och göra ett ingrepp i henne.



Porslinsdockorna har Bengts moster Edit i Tyskland gjort. Hon var så otroligt duktig att göra dockor. Hon tillverkade allt från grunden. Hon göt porslinet själv och målade det. Alla kläder har hon sytt, stickat och virkat själv. I hennes arbetsrum hade hon säkert över 100 dockor. Tyvärr gick hon bort i cancer här om året.

Jag hoppas att ni också är långlediga och får en riktigt skön helg!

Kram

17 kommentarer:

  1. Hej, hoppas att du snart kryar på dej. Vilka fina dockor du visar i soffan från mormor och morfar. En skön helg önskar vi er, mor och Ivan.

    SvaraRadera
  2. Hej Stina!
    vad tråkigt att åka på magsjukan, tur du är ledig nu då så att du får vila och bara va... några dagar.
    Vilka otroligt vackra dockor du har, hon som gjorde dessa var riktigt duktig. Önskar att man var lite "händigare" på rätt sätt.

    Ha det nu så gött dina lediga dagar och hoppas att solen skiner.
    Lycka till med träningen med lilltjejen och cyklingen.
    Här ska nu snart ätas lite grillat och en quinoa sallad.
    Kram till dig Lotta!

    SvaraRadera
  3. God kväll stina!! Fina dockor...Härligt med lite längre ledighet...Vi ska grejja & ta det lugnt bara.. Ha en skön ledighet kram/Helen

    SvaraRadera
  4. God kväll! Vad skönt för dig att få vara långledig...Mums vad gott det lät med kinamat, det var längesen! Vilka otroligt fina dockor du visar...vilket jobb! Hon måste ju ha varit enormt duktig! Kul för Er o flickorna att ha så fina dockor! Jag håller tummarna för din tjej som ska opereras, det är alltid jobbigt när ens barn ska sövas! Wilma har varit med om det ett par gånger....Må så gott! Kram Therese

    SvaraRadera
  5. Vad härligt att du har sparat dockorna, jättefina. Magsjuk och förkylning, inte kul hoppas att du kryar på dig nu. Visst är det härligt med ledighet, jobbar fredag förmiddag tyvärr men men det är ju ingen annan som gör mitt jobb.

    Kram på dig Anne

    SvaraRadera
  6. Håller tummarna för operationen...

    SvaraRadera
  7. Hoppas att du är piggare nu och får en skön ledighet. Dockorna är väldigt gulliga och välgjorda. Roligt att ha kvar. Kinamat lät gott, vi hade velat ha Thaimat, men de har stängt p.g.a vattenskadesabotage. Tråkigt! Viu delade på en pizza. Barnen kommer på fredag.
    Ha en underbar helg!
    Kram på dig, Susanne

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Vilka fina dockor du visar upp. Jag förstår att du är rädd om dem, för det finns ju inte sådana att köpa. Utan de är helt unika för dej. Jag håller tummarna för lilla Clara. Och så hoppas jag att ni får en skön ledighet nu och kan ladda batterierna igen.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  9. Hoppas oprationen går bra med Clara! Förstår att det känns lite oroligt... Kinamat, mums!!:-)Det måste nog vi oxå äta snart, asiat som man är som M säger *fniss* Kram Sofia

    SvaraRadera
  10. Tröttnar inte! Vet precis det där med att hinna med... man gör det inte. Har inte varit inne och läst eller skrivit något på ett tag jag heller. Hoppas att du mår bättre nu.
    Vilka fina dockor! Dom ska du vara rädd om.
    Hoppas att operationen går bra. Man ska inte oroa sig i onödan.
    Ha en bra helg
    kram från mig
    /maria

    SvaraRadera
  11. Hejsan,
    Kul att du tittat in hos mig.
    Ja, det sägs ju att man aldrig blir klar om man har hus, och det stämmer säkert, men snart har vi "bara" ett utbygge kvar! men då kommer man väll på något nytt som ska göras=).

    Hoppas att allt går bra på operationen, det är aldrig roligt när det är något med dom små.

    Kram Rebecca.

    SvaraRadera
  12. Tiden vill inte räcka till allt..man orkar helt enkelt inte.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  13. Hej! Vilka fina dockor! Mina lådor gör jag av kartong, jag köper stora kartongark på panduro, klipper ut de olika lådbitarna och sen klär jag in dem i tyg, ganska enkelt men lite pilligt och man får sy en del för hand! Hoppas du får en fortsatt underbar långhelg! Kram Helena

    SvaraRadera
  14. Hej Stina! Hoppas att du får en härlig ledighet. Dockorna är helt underbara. Det är roligt med dockor. Jag lekte länge med dockor. Det är nog inte så vanligt längre. Lite synd.Förstår att det känns jobbigt att söva sin lilla flicka. Det kommer att gå fint. Kram Åsa

    SvaraRadera
  15. Hej Stina!
    Jättefina dockor, verkligen riktigt hantverk!
    Vad skönt att du får en lite längre ledighet, passa på att vila upp dig ordentligt nu söta du!

    Förstår att det känns lite oroligt att Clara ska opereras, det kommer säkert gå jättebra!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  16. Åh vilka underbara dockor! Och det kommer säkert gå bra med Claras operation, men jag vet hur jobbigt det är i mammahjärtat innan....
    Hoppas ni får en fin helg!
    kramis/LenaS

    SvaraRadera
  17. Hejsan! Hopaps ni får en riktig skön ledighet. Hopasp operationen går bra... ja det är verkligen jobbigt när det ska göras ingrepp på sitt barn... Man vill ju hellre at de ska göra det på en själv ;).

    Ha det bra!

    Kram M

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ