onsdag 6 maj 2009

Önskan om gröna fingrar
Något jag tycker om att göra, speciellt så här på våren, är att bläddra i trädgårdsböcker. Jag har nyligen köpt två nya. Jag tycker det är kul med trädgård och jag skulle gärna vilja ha en lummig och blommig trädgård, men jag som så många andra lider ju av tidsbrist och fingrar som tyvärr inte är så gröna som jag skulle vilja att de var. En liten trädgårdstomte som kunde hjälpa till vore inte så tokigt...


Jag har ju köpt ett växthus, men det har inte blivit uppackat än så jag tror inte att jag kommer kunna använda det i år. Men allt har ju sin tid... Nu är det stentrappa som gäller för min man och jag klarar nog inte att montera växthuset själv...
Jag har i alla fall petat ner lite frön i mina pallkragar så lite grönsaker ska det bli i alla fall. Lite nya blommor till planteringen vid stenen ska det också bli. Just nu är det en hel del ogräs där måste jag erkänna... Det är svårt så här på våren att avgöra vad som ska bort och vad som ska vara kvar.

Kram

13 kommentarer:

 1. Förståe vad du menar! Jag skulle också gärna ha lite grönare fingrar än vad jag har! Får klicka mig runt i bloggvärlden istället och se alla fina blombilder som folk tar! Ta hand om dig! Kram helena

  SvaraRadera
 2. Du har väl gröna fingrar? Grönare än mina ialla fall, hihi... Imorrn sätter de igång med uteplatsen, gjuter osv. Jippi, som jag har längtat, piffet står jag för sen, *ler*. Kram Sis.

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder..Ja jag gillar också att blanda gammalt och nytt men dessvärre har det blivit mindre gammalt på sista tiden.

  Kram anne

  SvaraRadera
 4. Hagebøker er jo en god start til grønnere fingre! jEG HAR lest en hel masse hagebøker, og mitt beste tips er kjøp stauder med høy herdighet - høyere enn anbefalt for vekstsonen der du bor - da fryser ikke planten i hjel om vinteren... Hjelper i hvertfall på roser!
  hiLDE

  SvaraRadera
 5. Hej Sina!
  Gröna fingrar skulle man ha... men icke här heller.
  Älskar ivarje fall att försöka att gräva ner fingrarna i jorden och försöka...
  Lycka till med dina frön!
  Allt har sin tid som du skrev om "växthuset! bläddra i böckerna och njut.
  Ha en fin dag
  Kram på dig!
  Lotta

  SvaraRadera
 6. Hej Stina! Vad mysigt med ett växthus. Där jag vill ändra om lite i min trädgård står en stor studsmatta just nu. Där skulle det faktiskt passa med ett växthus eller en liten rabatt blandat med örter,kryddor och växter. Jag tycker det ser så härligt ut att blanda dessa växter. Kram Åsa

  SvaraRadera
 7. Hej Stina! Visst är det en härlig tid nu som vi har framför oss...jag tycker också det är så roligt med blommor. Jag drev faktiskt en liten blomsteraffär i 8 år, och den här tiden var det ju högsäsong så det blir att man tänker tillbaka en del.Vad fint du hade planterat....Kram Therese

  SvaraRadera
 8. Jag tror att det är lätt hänt att man tar sig vatten över huvudet när det gäller trädgården, och sedan tappar orken för att "det är så mycket att göra". Man ska nog ge det tid, det går inte att skynda på en trädgård. Börja med pallkragarna och så får du ta det vidare sedan..

  Roligt att du gillade mina gardiner, höll på att sy stråveck på mina köksgardiner också, men sansade mig.. :-)

  SvaraRadera
 9. Här är en till som önskar grönare fingrar..men vi är bra som vi är:-)..men kan ju inte vara bra på allt!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Jag vill också ha gröna fingrar!! Och ett växthus, hihi!
  Vad kul att du tävlar hos mig, vad glad jag blir!! :)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 11. Åh vilka härliga bilder, ibland saknar jag trädgård men ibland är jag glad att bara ha balkong ;o)
  Japp Tysslingedagen är när man åker runt till hantverkarna och det är himla trevligt ;o)
  Ha en fin helg!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 12. Hej Stina!
  Vilka fina trädgårdsböcker du köpt! Håller med dig om att det är roligt att sitta o bläddra i dem, har oxå några stycken..

  Vad roligt att ha ett helt NYTT växthus även om det inte är uppackat! Vi har ett gammalt fallfärdigt som inte alls är så snyggt här på tomten. Vågar inte ens föreslå att vi ska köpa ett nytt, sambon vill ha ett garage först:)(något som jag lovade honom när vi köpte huset..)

  Ska bli kul att se eran färdiga stentrappa sen, Bengt är duktig han!!

  Ha en jättebra helg,
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 13. Hej Stina!
  Vad kul att du skrev ut mitt recept och lycka till med baket! Vi har ju samma assistent också...Visst är det kul att titta i trädgårdsböcker och tidningar och drömma lite:)
  Jag skulle också vilja ha ett växthus på vår baksida, du kanske får upp ditt senare i sommar...Jag gillar att fixa med blommor och så, men man blir nog säkrare ju mer man håller på. Ska visa min örtagård när det börjat växa mer.
  Ha en fin helg och kram på dig!
  Susanne

  SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ