lördag 25 juni 2011

Midsommar på bygdegården

Stången blir rest
Hoppas ni alla hade en jätte fin midsommarafton. Här var vi som vanligt till bygdegården. Barnen åkte dit i lövad kärra efter traktor. Det ordnas alltid så fint firande i vår bygdegård med levande musik, dans, fika, fiskdamm, lotter och lekar.


Barnen anländer med traktor och vagn till bygdegården
På kvällen var vi och fyra andra familjer hembjudna till vänner. De hade lånat ett stort tält för att alla skulle få plats att sitta tillsammans. Det var väldigt lyckat. Barnen var igång och lekte hela tiden, de hade knappt ro att äta. Mot slutet hängde även alla pappor och några mammor med och lekte dunken. Ni kan nog tänka er synen då drygt 20 pers sitter gömda i buskar runt om i trädgården och sedan smyger eller rusar fram för att dunka. Roligt var det!


Mina fina tjejer

Kram på er!

tisdag 21 juni 2011

Glada djur

Man vill ju gärna att ens djur ska trivas och vara lyckliga. Alpackorna är nog som gladast då de får gott gräs, pellets, när de blir duschade och när man kommer och hälsar på i hagen.


Visst ser det väl ut som Cente skrattar när lillmatte ger mat? Jag tror lilla Astrid väntar på en puss av Cente.



En av fjolårets kattungar sitter på gräsmattan och gapskrattar... eller snarare protesterar i ett stort jamande. Den är lyckligast när den får busa runt med syskonen eller får en slurk mjölk av sin mamma.

Hoppas ni alla har det bra!

Kram

söndag 19 juni 2011

Älskade gubbar


Till frukost varje morgon äter jag yoghurt med färska jordgubbar. Det är så gott, nyttigt och känns så lyxigt att göra det. En ganska billig lyx som jag ska unna mig varje dag under jordgubbssäsongen.

Har du något speciellt du brukar unna dig?

Kram

torsdag 16 juni 2011

Ett litet konstverk


Minstingen hade med sig något fint från dagis. En igelkott i lera såg det ut som. Tur att jag inte sa något och tur att dagisfröknarna hade skrivit en lapp som berättade vad det var.


Glad att barnen fortfarande kommer hem med små egengjorda konstverk.

Kram

tisdag 14 juni 2011

Röda bussen

Bokbussen vid vår gård
Här på landet har vi den stora förmånen att bokbussen kommer var 6:e vecka. Här om dagen var den här och vi fick sommarlåna böcker. 3 månader till bussen kommer nästa gång. Gissa om vi lånade massor...


Själv lånar jag gärna CD-böcker. Jag har en stereo i köket och passar på att lyssna då jag lagar mat och bakar. Man tillbringar ju så mycket tid i köket så varför inte kombinera det med att "läsa" en bok. Köksbestyren blir så mycket roligare då man lyssnar på en spännande deckare.

Kram

onsdag 8 juni 2011

Gamla pållar

Underbar trampäst. Köpt på antikmässan i Kista.
Jag är väldigt svag för gamla hästar, speciellt leksakshästar. Just nu finns det tre stycken här hemma. Om jag springer på någon fin gammal sliten pålle i sommar som skulle behöva ett nytt hem så finns det alltid plats här... 


Den svarta hästen har svärfar gjort på 1940- eller -50 talet och ett antal barn och barnbarn har lekt med den.


Jag blev så glad då jag hittade en i formen likadan häst som den svarta på samlarmässan i Nora förra året. Nu blev det fina parhästar till glädje för vår yngsta flicka och som här, busiga kattungar.

tisdag 7 juni 2011

4 år ♥


I dag fyller vår minsting 4 år. Vi firade henne ordentligt i går då alla var lediga.


Paktetöppning på morgonen, ett minikalas med bästisarna Jonas och Tore och på kvällen kom släkten hit. Vi hade ju minst sagt tur med vädret. På kvällen grillade vi och alla satt ute på altan och åt. Vilken underbar kväll!

Kram

torsdag 2 juni 2011

Skogspromenad

Astrid plockar liljekonvaljer
I dag blåser det för fullt. Jag och tjejerna tog en promenad upp i skogen där det var vindstilla, varmt och skönt. Vi plockade liljekonvaljer och letade efter en gammal husgrund som vi också hittade.


Clara får syn på vårt hus
Vi har nyligen avverkat i vår skog och det är så mycket lättare att ta sig fram där nu. Mellan skogen och vårt hur är det åker. För länge sedan flöt Mälaren där. 

Det finns många fornminnen här i trakterna och vi har gamla medletida gravar på vår baksida. Clara och jag drömmer om att hitta någon gammal stenyxa eller ett gammalt mynt när vi går över åkern. Någonting som har tappats av de som bodde här lång långt innan oss.

Kram