lördag 9 oktober 2010

Gulingar


I dag tog i oss äntligen upp i skogen. Hela familjen och farmor. Jag och Alice bakade fikabröd på morgonen och vi packade korg med muffins, drömmar och hemmagjord körsbärssaft, mums!

Visst är de läckra? Men de fick inte följa med i svampkorgen...

Farmor tyckte det var lite jobbigt att gå i skogen liksom hennes minst sagt överviktiga hund. Mina barn sprang direkt till jaktkojan och lekte.

Lycka!

Min man försvann för att inspektera sin skog och tittade nog mer på träd som ska avverkas än efter svamp. Jag letade gulingar under varje gran och vår hund Doris sprang som en galning mellan oss alla.

Oj, vad mycket spring det finns i den hunden...

Hon hann dock med att stanna upp vid godluktande små bruna högar och rulla sig, hmm. Jag hittade lite kantareller som vi får mumsa på i kväll. 

Nu väntar gott fika

Hoppas ni har en skön lördag! Kram

8 kommentarer:

  1. Hej Stina!

    Vilket underbart väder det är idag, perfekt för skogen! Vilken lycka att hitta kantareller. Vi hittar mest trattkantareller. De är bara lite jobbiga att rensa, men annars goda.

    Marknaden är den 27 nov mellan 10-15 tror jag. Jag har inte bestämt om jag ska vara med än, men annars kommer jag att vara där och jobba för jag jobbar i bageributiken som ligger i Gula Industrihuset.

    Jag kommer inte ihåg vad hon heter i förnamn, men de heter Krusenstierna med alpackorna. Jösses att hingstarna kan vara så dyra, det är som hästavel ; )

    Ha en fortsatt skön helg!

    Kramar
    Karin

    SvaraRadera
  2. Hej, vilka fina svampar ni hittade, trodde att det var slut med gulingar för i år.. vilket fint väder vi haft i dag, jag har mest varit inomhus, på äldrefestival med en massa bra underhållning och intressanta utställare på Conventum kongrss, nu är vi spända på vem Oldsberg har i sitt program i kväll, ha en skön söndag, kram mor

    SvaraRadera
  3. Åh vilken toppendag!
    Ha en finfin kväll!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  4. Hej Stina!

    Vilken mysig dag i skogen ni hade! Svärmors hund Wilbur gillar oxå att rulla sig i bruna högar..hmmm!

    Jag o syrran hade en jättetrevlig dag idag! Hon tyckte att det var skönt med lite egen tid, det är ju fullt upp med töserna annars:)

    Ha en fin lördagkväll!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  5. Åhh så mysigt att gå i skogen, tyvärr gör jag det allt för sällan:(
    Gott med svamp på knäckemacka:)
    Ha en riktigt skön kväll!

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  6. Haha, ja den hunden skulle behöva sig en rejäl omgång motion och mindre mat :-D jag lyfte henne en gång och hon var minst sagt..hmm..korpulent!
    Vilka fina svampar ni hittade! här är helgen full av kalas så jag tror tyvärr inte jag hinner något mer svampplock innan älgjakten..kram Anna

    SvaraRadera
  7. Vad härligt! Jag älskar kantareller.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  8. Vilka härliga bilder! måste varit en mysig dag!:-)

    Finns nånting till dig hos mig om du vill...

    Kram Pernilla

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ