onsdag 28 juli 2010

Borta bra men...

Astrid, Clara, Alice och Bengt i Nusnäs
Nu är jag tillbaka på gården efter några dagar i ett vackert men regnigt Dalarna. Vädret betyder ju så mycket. Men det var ändå skönt att komma iväg på en liten semester. Trots att minstingen grät varje kväll och ville hem till sitt gula hus och att vi inte riktigt hade packat rätt kläder för kyla och regn.

Ett av husen i Tomteland
Dalarna är så vackert och vissa vägar åkte vi flera gånger för att se på några extra fina hus.

En 1600-tals byggnad

På hemväg stannade vi till hos min gamla vän Susanne. Där bjöds vi på smaskigt fika och en välbehövlig kopp kaffe. Vi passade på att släppa lös barnen som led av trötthet och överenergi, en härlig kombination, hmm... Tack för att de fick springa av sig i trädgården! En somnade sött i bilen och de andra två var faktiskt lugna och sams hela vägen hem!


Tällberg med en otroligt vacker utsikt över Siljan

Kramis

9 kommentarer:

 1. Det är alltid trevligt att komma hem efter att man fått vara ute och lufta sig lite :)
  Den egna sängen är väl skönast att sova i i alla fall!
  Kram kicki

  SvaraRadera
 2. Hej Stina!

  Ja visst är det så att hemma är bäst. Och tur är väl det!
  Sen är man ju olika. J1 är en riktig hammakille, medan J2 fortfarande inte fattar varför vi stannade så kort i Spanien (2veckor)!

  Nej, hallonen, stora och fina, är plockade i trädgården! Med blåbären är det mer blandat - det går att hitta fina, men också många förtorkade små stackare:(
  Det blir inga stora skördar i år, några deciliter per gång, men det är ju gott att småäta!

  Ha det bra!

  Kraaam!

  SvaraRadera
 3. Det är så fint i dalarna, barnen stortrivs där! synd med vädret bara...vi åker om nån vecka, byter av svärisarna som är där nu :)kram

  SvaraRadera
 4. Visst är det så borta bra men hemma bäst men som du skriver ibland behöver man komma bort lite för att kanske längta hem igen ;o)
  Ha en härlig dag!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder! Oj så mycket ni har hunnit med i sommar. Såg att ni hade varit här i Örebro och träffat släkt och bloggvänner. Kul att sådana möten blir av.
  Men jösses så söta era små kattungar är! Förstår att de alla får nya hem.
  Kram
  annika

  SvaraRadera
 6. Kul, vi har gjort ungefär samma resa som er. Bara några dagar tidigare. Våra semesterfoton har Tomteland, Tällberg och gamla vackra hus också. Dalarna är ju så vackert.
  Må så gott.
  Yvonne

  SvaraRadera
 7. Hej Stina!
  Vilka fina bilder från Dalarna:)

  Håller med, borta bra men hemma bäst!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 8. Vi har omsider kommet hjem etter flere uker på ferie, og ungene er så glade for å være hjemme! Kan godt forstå at din yngste vil hjem - jeg har en hjemmekjær datter, og tidligre gråt hun hver gang hun forstod at vi skulle på reisefot - heldigvis har det blitt bedre. Dalarna ser flott ut!
  Hilde

  SvaraRadera
 9. Hej vännen!
  Visst är det vackert i dalarna. Vi besökte också tomteland med Wilma när vi var där senast.

  Vad skönt att det gått bra hos tandläkaren med Alice. Tänkte på henne häromdagen när jag blev kallad för en tid. Skönt om det kan ordna sig för henne....

  Idag är F på sjön o fiskar med en kompis o W är ute och leker med kompisar, så då passade jag på att sätta mig framför datorn en stund.
  Jag har inte riktigt kommit igång med bloggandet hos Er vänner än, känner jag.....

  Må så gott o hälsa familjen! Kramis Therese

  SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ