söndag 11 april 2010

Fikasäsongen börjar

Hemmagjort körsbärssaft i kanna från House doctor. Muggar från Rice.
Jag har funderat på en sak... Då jag tidigare bodde i stan fikade jag och kompisarna nästan aldrig med fikabröd hos varandra. Det blev bara en slät kopp kaffe. Nu när jag bor på landet är det alltid fikabröd som gäller.


Chokladmuffins, drömmar och tre fikasugna tjejer
Bullar finns alltid hemma hos oss och gärna muffins och någon småkaka. Beror det på att jag har flyttat ut på landet, att jag har blivit äldre eller att jag är mamma? Vad tror ni?


Bästisarna Agnes och Clara
Även om det inte är så bra för vikten, håll med om att det är bra trevligt med fikabröd. Helst hembakat.

Det här är livet när man är nästan 3 år

Kram från bullmamman

20 kommentarer:

  1. Visst är det super gott med nåt gott till fikan:) Jag tror att det mest har med barnen att göra och när dom är utflugna så hänger det nog bara kvar. Sen kommer ju barnbarnen. *S*
    Gott är det i alla fall
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  2. Hos mig finns det sällan bullar och bakverk. Men ibland är det gott att baka något. Just nu har dottern en kladdkaka i ugnen.Det är hennes favorit :)
    Snyggt växthus i förra inlägget!

    SvaraRadera
  3. Så gott och mysigt det ser ut.
    kram
    Hanna

    SvaraRadera
  4. Vistelse på "landet" framkallar alltid bull-/kakbehov hos mig *ler*!
    :)

    SvaraRadera
  5. Fniss, ja kan det bero på det kanske??? Här har vi dragit in på fiak. Barnen är riktiga fika ungar och skulle kunna fika hela dagarna.
    Kramkram Anne

    SvaraRadera
  6. Här ska det helst finnas något gott till kaffet. Men har blivit så lat, att jag inte har bakat bullar på länge, utan det blir sockerkaka istället. Gjorde två tigerkakor idag och de blev så goda. Finns det inget fikabröd kan man baka våfflor!
    Jag mailade lite bilder på djuren till dej.
    Ha det gott.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  7. Hej vännen! Härligt med fika ute, nu är det vår! Jag tror vi bakar mer nu när vi har barn, de gillar ju och fika och mysa! Må så gott i veckan! Kram Maria

    SvaraRadera
  8. Vilket underbart vackert långt hår din lilla gumma har! Och hon är inte ens tre än! Ser ut som om ni har haft en trevlig helg trots förkylningen. Jag tror att hemligheten att hinna mycket är att inte stressa... Låter konstigt jag vet, men det är min teori. *hihi* Vi har nästan aldrig bullar i frysen längre. Jag var så duktig på sånt där för bara ett halvår sedan men nu vill jag göra sånt jag tycker är kul! Bakning ingår inte i det konceptet längre... Krya på dig!
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  9. Hihi visst är det godare med nåt hembakat till fikat!
    Ha en finfin dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  10. Hej Bullmamman!!
    Hi ,hi vilket härligt inlägg Stina!!
    Ja nu är det så underbart man vill vara ute hela tiden...
    Åh så söta dom är era små Stinor!!
    Ja vi har haft en helt underbar resa(igen)!! Jag är helt såld på Florida...
    Ska bli kul att se nya lantliv. Tänk att det är från ditt gamla hus... Har sett bilderna, men visste ju inte det då...
    Ha en toppendag vännen!!
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  11. Hej Stina! Visst är det gott med fikabröd till kaffet eller saften...Annars känns det bra tomt! Men det är väl för att jag är van vid det hemifrån, har alltid haft en mamma som syltat,saftat och bakat! Det är väl inte konstigt att man ser ut som en bulle...Fniss! Underbara bilder som man blir glad av! Hoppas att du är bättre från förskylningen! Kram Therese

    SvaraRadera
  12. Hej Stina! Det är så gott med fika, men jag själv finner aldrig ro längre till att baka. Roligt att läsa om ditt förra hus. Det är bara för sött och vilken underbar trädgård. Kram Åsa

    SvaraRadera
  13. Visst behövs det något till kaffet, det smakar så mkt bättre då.....Och bor man på landet så rör man på sig mer så man kan väl unna sig lita gotta..../Marie

    SvaraRadera
  14. Jo nog fikades det mer när barnen var små, för då bakade jag oftare eftersom de alltid tyckt om att baka. Nu har jag bullar som ligger i frysen sedan några månader, 14 åringen är ingen bullfia längre.

    Men det ser ju så mysigt ut!
    Kul att du vill vara med i min utlottning.

    Kram Anneli

    SvaraRadera
  15. Visst är det mysigt med hembakt fika!:) Vår dotter är en riktig fikatjej och hon vill gärna fika på dagarna. Jag försöker att bara ta te ibland, för viktens skull!:)
    Kram

    SvaraRadera
  16. Heia bollemammaen!!! Det er jo slike ting som ungene vil huske når de blir eldre...
    Nå er det vidunderlig deilig ute, og her ser snøen omsider ut til å smelte... Kan nesten ikke vente til det tørker litt opp, slik at det er mulig å gjøre litt hagearbeide.
    Klem Hilde

    SvaraRadera
  17. Så koselig!!! Med RICE-kopper ser jeg :-) Jeg elsker RICE, og vi selger den i gårdsbutikken vår. Jeg har vært på den store alpakkabegivenhetne i Norge i helga, nemlig utstillingen på Villmarksmessen.Vi hadde ikke mulighet å reise med dyr, siden Olav måtte reise tidlig i uken via jobb i Bergen, og hengeren vår er ute av drift. Men vi delitk på standen med masse lekre alpakkaprodukt. Veldig kjekt :-) Så det har vært full "alpakkarulle" i en uke nå, kom hjep klokken fire inatt, så idag var batteriet fullsendig flatt. Nå må jeg tømme bilden for varer før min kjære mann reiser til Alapkka Apotek i Bergen på jobb igjen i morgen. Hektiske dager innimellom. Den som kunne kost seg med en kaffipause som det dere gjerde isteden :-)

    alpakkaklem fra Aina

    SvaraRadera
  18. Kikar in o tackar för titten...Hoppas att det gick bra hos tandläkaren för Alice. Önskar dig en bra dag! Kramis Therese

    SvaraRadera
  19. Hej Vännen!
    Tror minsann att jag ska försöka hitta nått "Traderafynd" i närheten av Uppsala så att vi kan svänga förbi er på en fika;) Tack för inbjudan! Du kan tänka dig att Peter skulle vara i sjunde himlen om han fick komma dit och kika på Bengts alla traktorer och maskiner, hihi!
    (och mig hade ni nog inte kunnat slita från alpackorna;))

    Vilka fina bilder på töserna!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  20. Hejsan.

    Vilka söta små tjejer!

    Klart det är gott med fika, allra helst utomhus, men det går ju inte alltid här i detta landet!

    Är tyvärr dålig på att baka, men har en dotter som älskar att baka, så det är perfekt.
    Kanske inte så nyttigt, men gott!

    Ha en fin kväll,
    Kram Anneli.

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ