torsdag 8 april 2010

Viktproblem

Bild från Blocket
Vi har pratat om att köpa husvagn till sommaren. Jag har tittat runt på blocket och vet nu vad som skulle passa bra för familjen. Vi har en ganska stor och stark bil, perfekt för att dra en husvagn eller... Min man sa här om dagen att jag skulle kolla upp hur mycket våran bil får dra. Jag trodde inte det var sant, bara 1030 kg med B-körkort! En husvagn som bara väger 1030 kg är ingen vagn för fem personer utan det är en minivagn för två personer. Ska barnen sova i förtältet eller?

Så husvagnsköpet drar även med sig ett bilköp. En lättare bil som får dra en större husvagn. Jag vet hur lång tid alla projekt i den här familjen tar så jag räknar kallt med att vi blir med husvagn nästa sommar...suck...

Kram alla goa!

14 kommentarer:

 1. Usch så trist:( Ja det är sällan det blir som man önskar, åtminstone går det inte så fort som man önskar! Själv har vi inga planer för sommaren ännu, jag blir lite trött, därför allt är sååå dyrt:(
  Ha en fin kväll
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Ni får ta E-körkort om ni vill åka i sommar. Annars är ju husvagnssemester helt underbart som barnfamilj. Men mannen och jag har bott ensamma i vår gamla vagn några somrar nu och det är helt underbart att inte behöva bädda upp och även ha ett sittställe inni vagnen. Jag gillar husvagnslivet. Vi har även rullat till Kroatien och Italien.
  Så söta de är era Alpackor. Mysigt att få deras fina ull.
  Ha en bra fredag
  Kram annika

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Jag blir aldrig klok på det där med bilar... Märkligt... Hoppas att ni hittar på något annat trevligt att göra i sommar. Kanske hyra stuga någon stans? Tja, vad vet jag!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 5. Hej! Ser att du har viktproblem. Ni får göra som min son gjorde förra året när de köpte husvagn. Han tog körkort för tungt släp och då får bil + släp väga över 3.500 kg. Kolla upp hur mycket er bil får dra med BE-kort.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 6. Håller med.
  Kolla hur mycket du får dra med E-kort.
  Jag blir inte klok på dessa vikter.
  Vet när jag skulle köra hästtransport, höll på att bli galen innan jag kom på hur mycket jag egentligen fick dra=))

  Ha en bra helg/
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 7. Det är svårt det där med bilar o vikt....Skulle någon fråga mig nåt sånt så skulle jag inte ha den blekaste! Fniss....Hoppas att det fixar sig till nästa sommar, så ni kommer iväg! Hälsa flickorna nu när dom kommit hem från mormor. Önskar dig en trevlig o skön helg med vackert väder, det är väl bara att vänta o se om solen visar sig...Fniss! Vårkram till dig! Therese

  SvaraRadera
 8. Hej Vännen!
  Sånt där har jag noll koll på..hoppas det fixar sig till nästa sommar i alla fall..

  Ha en trevlig helg!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 9. Trist när det inte riktigt blir som man tänkt sig men som nån sa, ta BE-kort annars
  Önskar dig en finfin helg!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 10. Va tråkigt när semesterdrömmen sprack direkt :(. Jag har alrig bott i husvagn och kan alltså ingenting om det här. Men vi har hyrt stugor på camping ibland - det är också mysigt. Vi bor i vår båt på semestern:)

  Förstår att Alice gärna hade haft ett par alpackor hemma:) Det hade nog jag oxå - men vi har en man i huset som INTE vill ha fler djur:)

  Ha en skön helg - kram!

  SvaraRadera
 11. Hej Stina!
  Typiskt att man ska behöva köpa en större bil om man vill ha en stor husvagn...
  Fina vår och påskbilder du visat.
  Din dotter Alice hade turen att vinna ett änglahalsband hos mig. Kul att just hon vann det.
  Hälsa och be henne maila mig om färg och adress.
  Jag skrev till henne också.
  Ha en mysig helg!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 12. Hej igen! Mattan är mörkgrå med beige inslag i.
  Det går att väva i vilka färger som helst.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 13. Hej i morgon ska jag på dans skola och vi kanse ska köpa en ny cyckel till mig kramis Wilma

  SvaraRadera
 14. Hej Stina!

  Ber om ursäkt att jag ända tills nu har kallat dig för "Laura" :). Jag ser ju nu att det står signerat "Stina". Så nu vet jag!

  Ha det gott Kram Alice

  SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ