måndag 14 december 2009

Gårdens skönheter ღღ


Aqua som under luggen har svara ögon, men små blå "sjöar" i.
En sak som gör mig så glad och varm inombords är att titta ut genom fönstret och se våra underbara alpackor. Hagen är i nedre delen av trädgården så vi har dem nära oss. Det är så rofullt att titta på dem.



Doris fick stanna utanför
I helgen då jag var tvungen att sitta inne med bokföring och resten av familjen var ute i fina vädret såg jag barnen springa mot hagen. Alpackorna blir så glada och nyfikna då någon kommer. Det är så härligt att titta på barn och djur! Två av våra barn är väldigt förtjusta i djur av alla de slag. Ett av barnen har aldrig varit speciellt intresserad även om jag tror att hon skulle sakna djuren väldigt mycket om vi inte skulle ha dem.


Tack och lov är alpackan lika nyfiken på hunden som hon är på dem
Alpackorna är ju underbart vackra och ser lite mystiska och annorlunda ut här på upplandsslätten. Då man kommer in i hagen kommer de emot en och undrar vad som är på gång och om man kanske har något godis i fickan. Helst skulle man vilja ge dom en stor kram, men även om de är nyfikna så är de inte så förtjusta i nära kontakt. De äter från handen och verkar trivas i vårt sällskap, men klapparna och kramarna får vi spara till hunden och katterna.


Visst är han snygg?
Vissa har haft synpunkter på att vi har skaffat djuren. Hur vi kan köpa så dyra djur och vad vi ska ha dem till. Visst kostar de en del, men inte mycket mer än en hund. En hund har man glädje av i 10-12 år och alpackorna i förhoppningsvis drygt 20 år. De är lättskötta, äter inte speciellt mycket, uträttar sina behov på ett enda ställe i hagen så jag behöver inte mocka i deras hus. Till hösten hoppas jag att jag kan stoltsera med med kofta stickad av världens finaste ull, alpackans.

Nu ska jag sätta mig och skriva julkort! Har ni också börjat räkna ner dagarna?..

Kramis

16 kommentarer:

  1. Hej Stina!!

    Har inte ens köpt julkort än....
    Ja de är så fina förstår att du blir glad när du ser dem!!

    Hoppas tisdagen blir bra, kram Camilla.

    SvaraRadera
  2. De är bara för härliga, sån karaktär.
    Ett av våra barn bryr sig ingenting om vår hund, medans den andra är helt galen i den och alltid ska ha den nära... lustigt det där.

    Emma

    SvaraRadera
  3. Vakre dyr! :) De er så behagelige å være rundt! Rolige i sin atferd!
    Man må bare bli glad i de dyrene!

    Her skal også jentene få hver din kjole av alpakkaulla vår. Det blir spesielt og fint! :)

    God uke!

    Klem, cecilie

    SvaraRadera
  4. De är för söta! Vi får komma upp och se skönheterna snart!:-)

    Kram Sofia

    SvaraRadera
  5. Jag tycker de är så vackra era gossar. Visst kostar det att ha djur, men jag tycker att var och en får själv avgöra hur mycket pengar man vill lägga ner på de älskade djuren. Tänk vad mycket annat onödigt och onyttigt vi köper.
    Önskar dej en skön vecka.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  6. God morgon!
    Ja, bodde jag på gård och hade möjligheten att skaffa olika djur så skulle jag göra det.
    Finns inget härligare än kontakten med djur.
    Om det sen är en alpacka eller häst spelar ingen roll=))

    Eran hund ser ut att vara beredd att börja valla dom på direkten!*skrattar*

    Oj, vad med snö det kommit i natt!
    Härligt!Hoppas att ni också fått lite hos er.
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  7. Jag slutade skcika julkort för några år sedan,ibland har jag tänkt att jag ska börja igen men näe jag känner inte riktigt för det ;o)
    Avundsjuka finns det överallt, tycker det är megakul att ni köpt dessa bustokiga killarna!
    Ha en jättefin dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  8. Vilken tur att det är ni som bestämmer vad ni vill ha. De är underbara
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  9. Det er deres dyr, og gleden kan ikke måles i penger. Nyt alpakkaene og all glede de gir dere!
    Lykke til med julekort skriving!
    HIlde

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Åh, så söta dom är! bry dig inte om vad folk säger, de är bara avundsjuka. Många har "ont" av allting och letar efter skäl till att "hacka" på andra. Tycker ni har gjort alldeles rätt. Vi hade två leonberger förut (väldigt stora hundar) ingen kunde förstå varför vi skulle ha så stora hundar och dom åt väl mycket och var dyra att hålla......pratet gick...men dom behöver inte förstå och man ska inte behöva förklara sig, det räcker så, men det är jobbigt när det blir bakom ryggen.
    Tack, för att du påminde mig om julkorten, har helt och hållet glömt....får nog sätta på vanliga frimärken i år istället:)
    ha det så gott!
    kram//lisamaja

    SvaraRadera
  11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  12. Hej Stina!
    Åh vad söta de är dina "grabbar", vad synd att de inte gillar att bli kramade o kelade med:)

    Typiskt att folk ska ha åsikter om vad saker kostar o varför man skaffar dem..håller med Lisamaja här ovan, de är bara avis;)

    Julkorten måste jag oxå fixa! Har några som ska gå till Finland och de måste läggas på lådan senast i övermorgon tror jag..man vill ju helst att de ska komma fram innan jul:)

    Ha en trevlig kväll,

    Kramis Jenny

    SvaraRadera
  13. Hej, va fina de är alpackorna, ska bli kul att få träffa dem, och se hur pass stora de är, de ser så små ut på bilderna, men de är väl inte så stora som lamor? en vecka kvar och i dag kom julsnön till Örebro, kram MOR

    SvaraRadera
  14. Hej.
    Strunta i avundsjuka kommentarer, det finns alltid dom som inte klarar av att se att det går bra för andra. Sträck du på ryggen och känn dig stolt du är modig, påhittig och duktig som kommit på detta med djuren.
    Kram Yvonne

    SvaraRadera
  15. Hei :)
    Så herlig at du har fått alpakkaer :D Velkommen til "familien" med alpakkaelskere og nytere av det gode liv ;)

    Ha en fin dag :)

    SvaraRadera
  16. HEJ! Jag tycker att era Alpackan verkar vara ett jätte mysigt djur! Är det något slags lama-djur? Kan den valla får? Föder ni upp egna avkommor? Var finns det mer information om just Alpackan?
    Kram och tack från Lussan

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ