torsdag 10 december 2009

Liten tomtegubben satt en gång...


En nyfiken liten Selma...
I mitt föräldrahem i Örebro fanns en gamal fin ljusstake för tre ljus. I mitten av ljusstaken satt en tomte på en flugsvamp och höll ett paket i handen. Gamla julsaker ger en speciell känsla och man har ofta staka minnen till dem. Jag tyckte mycket om den här gamla ljusstaken. Då jag flyttade hemifrån ville jag gärna att den skulle få flytta med mig, men mamma tyckte den skulle vara kvar i mitt föräldrahem.


Min vackra tomteljusstake som mamma och pappa gjorde för 20 år sedan
En jul fick jag en väldigt speciell och fin julklapp. Min pappa som var väldigt duktig att arbeta i trä hade gjort en kopia av den gamla ljusstaken. Mamma som är duktig på att måla hade målat den som den gamla förlagan. Visst är väl ljusstaken vacker? Vilket fint minne det är, en sak som mamma och pappa har gjort tillsammans. Pappa finns inte längre kvar i livet så det är extra trevligt och viktigt med dessa små minnen av honom.


Har ni också julsaker som ni känner lite extra för?

Redan fredag i morgon, oj vad fort veckan gick...

Kram alla goa bloggare och läsare!

10 kommentarer:

 1. For en koselig lysestake! Så herlig å ta julepynt man synes ekstra godt om! :)

  God torsdagskveld! :)

  Klem, cecilie!

  SvaraRadera
 2. Jo den där känner jag minsann igen!:-) Vilket teamwork av våra parents...superfin!
  Natti, kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Hejsan.

  Helt underbar ljusstake. Det är så fint med det här "gamla" julpyntet.
  ...och vilka minnen!
  Jag minns fortfarande min mormors gamla adventsljusstake, är så ledsen att jag inte tog vara på den när mormor dog.

  Ha en skön helg,
  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 4. Åh den är ju jättefin, Stina, förstår din glädje över den! Tyvärr har jag inga minnen i julsaker sen jag var barn, eller jo i en adventsstake som tyvärr inte finns kvar längre men när jag ser sådana på tex loppisar så kan jag stå och snegla på dem en stund ;o)
  Ha en fin helg!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 5. Hej Stina!
  Vilken fin o annorlunda ljusstake! Vad snällt av dina föräldrar att göra en till dig, förstår att den är ett kärt minne för dig:)

  Har inte några speciella julsaker som är från släkten hemma hos mig. Det som är roligt att spara är ju förstås pyntet o pysslet Tindra kommit hem med under årens lopp från dagis o skola. De vill jag spara tills hon blir vuxen o kan ha dem som minne från sin egen barndom:)

  Ha en mysig helg Vännen,

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Hej Stina!! Förstår att du blev glad, när du fick den vackra ljusstaken! Visst har man endel julsaker som man känner lite extra för, jag har en gammal julkrubba som känns speciell att ta fram. Kram från Maria

  SvaraRadera
 7. Hej.
  Ja, det är ju så fint med dom där gamla sakerna som har en historia. Själv har jag en tomte som min farmor hade varje jul och den har blivit en tradition för vår familj. Har suttit under granen sen barnen var små.
  Kram Yvonne

  SvaraRadera
 8. Så hyggelig! Det er julepynten med minner som er de fineste tingen synes nå jeg! Jeg har en gammels spilledåse. Min far kjøpte den i julegave til sne foreldre, og da jeg var liten fikk vi trekke den opp og la den spille. Nå er Farmor og Farfar døde, men den lille nissen står til pynt på kjøkkenet mitt.
  God helg.
  Hilde

  SvaraRadera
 9. Hej, roligt att se den gamla tomtestaken, tack för omdömet om min målning !!! Ha en skön helg, eller blir det julstress?? TAT lugnt! Mor

  SvaraRadera
 10. Tittar in för att önska dej en skön och trevlig luciahelg.
  Vilken fin ljusstake du visar för oss.
  Kramar Birgitta

  SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ