lördag 12 december 2009

En liten rackare...


I dag satt Flisan och spanade vid soffan på kontoret. Jag visste vad som var på gång... Efter en liten stund kommer hon utspringandes i köket med en liten mus i munnen. Hmm, tuff som man är skrek jag på mannen som precis hade kommit in. Han kom upp i köket och bar ut katt med mus i munnen. Flisan satte sig på trappan och vill gärna in igen och överlämna sin fångst till oss. Men jag väntade ut henne och efter en stund lessnade hon och släppte musen och kom in själv. Hon är som tur är inte intresserad av att äta upp dem. Nej, Whiskas är bra mycket bättre om hon själv får välja...

Flisan med sitt byte
Tur att musen inte kom fram då barnen satt och lekte där bara en liten stund innan. Clara är så fruktansvärt rädd för möss så hon sjung-skriker då hon sitter på toa för att skrämma bort eventuella möss. Nu har vi inte så ofta besök av de små liven här inne i huset. Vi har isolerat grunden och isolerat halva golvytan på nedervåningen. Men 1-2 stycken letar sig in varje vinter.

Flisan hoppade upp och la musen på fönsterbläcket då jag stod i fönstret, tack ska du ha!

I dag ska vi på ridning, luciafirande i kyrkan, 40-års fest. Sedan ska jag försöka hinna med bokföring, städa, tvätta, baka pepparkakor, göra pepparkakshus, göra julgodis och beställa julkort. Stressad? Hmm, JA!

Ha en underbar helg och försök njuta mitt i all stress. Julen kommer och blir säkert underbar även om vi inte hinner allt... Stor kram till alla underbara!

10 kommentarer:

 1. Hej!!

  Men du det är väl tur att stress hör julen till...
  Bloggandet kommer lite på kant känns det som.
  Men nu har jag hamnat i soffan med datorn...
  Jag hade oxå väntat ut katten.

  Hoppas du får en bra helg!!
  Kram Camilla.

  SvaraRadera
 2. Ja men de är så stolta katterna. Vill visa mor och far så duktiga jägare de är. Känner igen det där. ;)

  De äter väl inte näbbmöss, tror de är giftigt för dem?

  SvaraRadera
 3. Oj då, finns det möss i det rummet???? Tror att Flisann får sova med mig i jul.... får väl annars ligga och sjung-skrika hela natten, så de inte kommer fram, det är ju en till innan kvoten är full för denna vinter. Försök att dra ner på alla måsten till jul, det blir ju trevligt ändå med julfirandet.Kram, Mor.

  SvaraRadera
 4. Hi hi hi - vi har jaget mus her hjemme - den kom snikende inn da jeg luftet - tre timer lå mannen på lur, og til slutt tok den lille rakkeren en bit blåmuggost... Nå er den ute og døren lukket!
  Vi har ikke katter, men kjenner flere som kjenner seg igjen i dine bilder - jeg hadde nok skreket høyt om jeg var deg!!!
  Ikke stress for mye - det var et laaaaaaaaaaaaaangt program du hadde lagt for helgen!
  HIlde

  SvaraRadera
 5. Hej. Duktig kisse, ibland är det tur att vi har dom. Tack och lov så försvann mössen när vi rustade köket, blev väl för tätt.
  Ha en bra helg och inte för mycket stress nu.
  Kram Yvonne

  SvaraRadera
 6. Vi för just nu krig mot en mus i skafferiet.
  Fattade inte varför det plötsligt var hål på alla mjölpåsar.
  Ska röja ur i morgon och ladda fällan med goda solrosfrön och hoppas på fångst!

  Nej, jul blir det nog ändå oavsett ifall vi stressar eller ej.
  Då är det bättre att ta det lugnt och bara flyta med.

  SvaraRadera
 7. Stina, uuiiieeeeee jag hade bokstavligen dött. Förstår att katterna vill visa sin fångst men urrkkkkk hihi...

  Kram Anne

  SvaraRadera
 8. Hoppas att du hunnit med allt som stod på programmet idag och att du haft en trevlig dag. Var du glad att Flisan tar mössen. Det är det katter är till för. Jag har alltid en musfälla under diskbänken, för det är där som de kan komma in här.
  Önskar dej en trevlig och skön luciasöndag.
  Kramisar Birgitta

  SvaraRadera
 9. Hade katter när de stora barnen var små och en av dem var hopplös med att dra in saker, en kopparorm, möss mm och jag tycker sånt är så himla läskigt.....
  Ha en jättefin dag!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 10. Hejsan.

  Ville bara kika in och önska dig en fortsatt fin Luciadag!

  Kram Anneli.

  SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ