Bröden kavlas med vanlig kavel och med kruskavel
I dag till frukost bakade jag en enkel sorts tunnbröd. Degen ska jäsa 45 minuter och sedan läggs de kavlade kakorna i het torr stekpanna. Klara på någon minut. Sedan är de jätte goda att äta varma då smöret smälter, mums!Gräddning i stekpanna
Färdigt!
I dag blir det ännu en lat och härlig dag!Springer ni på rea eller är ni hemma och myser?
Kram
Mmmm det ser deilig ut! Her tar vi dagen helt med ro - dette er juledagen uten selskap - i morgen er det et nytt familieselskap som venter...
SvaraRaderaHilde
Va gott det ser ut och luktar... jag gjorde såna i bland till mellanmål när jag hade dagbarnen. Slö dag här också, tillfälle att sticka framför tv:n.
SvaraRaderakram mor
Åh så gott det ser ut, lovade tonåringarna i ett svagt ögonbick att vi skulle fara ut till Marieberg på rean idag vi var där när de öppnade och jag trodde det skulle vara med hysteriskt än det var ;o)
SvaraRaderaHa en finfin kväll!
Kram/Lena
Vad lyxigt med eget tunnbröd! Varmt tunnbröd med smör som smälter....mmm, det är det godaste jag vet! Det äter jag en endaste gång om året och det är när det är marknad på Ulva Kvarn!
SvaraRaderaTack för dina fina hälsningar hos mig! Jo, jag fotar ju mest hela tiden... Och visst är jag sugen på ett eget företag...Som du säger, vi får väl se vad som händer!
Bilderna på julafton tog jag med lilla blixten på kameran. Jag har en extern blixt, men jag får ingen ordning på den! Måste läsa på mer, eller kanske gå nån kurs.
Kram!
Ser jätte gott ut.
SvaraRaderakram
Hanna
Åh vilka härliga bilder från ditt bak!! Underbart och så gott!! Här är det mest mys men banne mig imorgon får det vara nog, då blir det lite skridskor på sjön!
SvaraRaderaKraaaaaaaaam aka
Vad gott det låter!:) Min mamma gör ett liknande bröd, men hon har en plåt i ugnen som hon lägger dem på. Plåten är i ugnen hela tiden. Hon bakar bara detta bröd till jul och då är det extra uppskattat!:)
SvaraRaderaMysig tradition med julkorgarna också!
Kram