fredag 16 oktober 2009

Jullängtan...


Nu har min jullängtan satt i gång... Jag köpte årets första julklapp idag. En väggstereo till mellan tjejen. Den äldsta har en sedan tidigare och vi har även en likadan i köket. Det är så bra att kunna hänga den på väggen. Jag har tänkt handla alla julklappar före december. Vi ska fira jul hos oss i år. Vi blir nästan 20 personer så det kommer vara mycket att förbereda i december och då är det skönt att ha julklapparna klara.


Jag plockade in mossa och satte i en kruka och dekorerade med rönnbär. Jag hade tänkt mig en annan finare och slätare mossa. Men med tanke på älgjakten vågade jag mig inte ut i skogen till mina mosställen... Det är en äldre man som brukar jaga i vår skog. Vet inte hur skjutglad han är... Man har ju hört talas om de som skjuter på allt som rör sig...



I morgon är det utomhusarbete som gäller så jag hoppas på uppehållsväder! Nu väntar OLW och fredagsmys...

Kram

18 kommentarer:

  1. Hej! Visst är det skönt att ha julklappar klara i god tid. Men det brukar aldrig bli så för mej. Det är barnbarnen som ska ha paket här. Det går bra så länge de är små, men när de kommer upp i ålder är det inte lätt.
    Önskar dej en skön och mysig helg.
    Kramar till dej. Birgitta

    SvaraRadera
  2. Jag börjar också få jullängtan det är ju en sån mysig tid! Vad mysigt det låter att fira jul hemma med alla nära och kära, lite jobb förstås, men man får hjälpas åt! Ha det bra i helgen! Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Skönt att fixa julklapparna i god tid. Ger mer tid att njuta och mysa precis innan då.
    Nej ge sig in i skogen nu under jakten känns onödigt.
    Tycker det blev fint med den mossan med.
    Ha en mysig kväll.
    Kram kram

    SvaraRadera
  4. Fint du gjort med mossan och rönnbären.
    Här skulle jag också vilja ha klart alla julklappar tidigt, men det är lite svårt här då båda barnen fyller år i november. Måste alltid vänta tills dess, så jag vet vad de fått då!:) Efter det är det fritt fram.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Hej! Roligt att du besöker mej också. Vi köpte det här finntorpet för ca 6 år sedan och då hade det varit i samma släkt sedan 1700-talet, ev. tidigare. Men nu fanns inga arvingar kvar.
    Jag bor i något som kallas Finnskogen och hit invandrade finnar på 1600- och 1700-talet och fick lite mark, som de byggde på och odlade upp. Vårt torp är ca 45 ha och de flesta är i den storleken. Det är bara 3 ha odlat och resten skog. Lite historia bara. Det finns så mycket mer att berätta.
    Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  6. Här har vi systrarna olika (jotack), jag handlar julklapparna den 23:e dec, inte så smart kanske, men det funkar;-). Imorrn blir det sthlm så vi hoppas på kanonväder! Kram!

    SvaraRadera
  7. Oj redan...Jag är alltid ute i sista....20 pers kräver ju lite jobb. I år blir det nog bara vi 4 kanske några mer efter allt som har hänt här. Släkten är värst...

    Kram Anne

    SvaraRadera
  8. Hej Stina!

    Jag är hopplös, klan aldrig handla klappar i tid utan stressar runt som en tok veckorna innan. Detta trots att vi alltid firar jul hos oss och har fullt upp med allt stök. Jag får väl ta och ändra mig i år :)
    Mysigt blev det hos dig. Jag tänkte samma sak idag, hade lust att leta lite trattkantareller men inte vågar man det när de är ute och jagar. Jag plockade också mossa i gräsmattan och det gick ganska bra det med.

    Ha en skön helg i trädgården!

    Kramar
    Karin

    SvaraRadera
  9. Förr var jag vansinnigt tidig med julklappar..men nu för tiden gör allt i nov-dec..men jag heller ingen här på julmat.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  10. Hej
    Vad fint det blev med bilderna. Ang julklppar är jag sent ute varje år fast jag sagt att jag ska börja tidigt..men men. Ha en trevlig helg. Kram

    SvaraRadera
  11. Har också börjat med julklapparna, brukar vilja ha det klart till första advent för hela december ska vara en avkopplande tid utan stress ;o)
    Ha en fin dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  12. Hej, vilket fint arrangemang du har i vasen i hallförnstret, bilden med Selma. Jo visst är det fint med jul och allt pyssel inför det, men när man är äldre blir det mindre och mindre julpynt framme. Vi ses om 1 vecka. kram MOR

    SvaraRadera
  13. Hej vännen!
    Vad fint du gjort. Jag har också plockat mossa som ligger och väntar på altanen.
    Jag kikar mycket i julinspirationstidningar/böcker nu. Pysselsugen är jag också...
    Skönt om julklapparna kan vara klara till december. Våra tonåringar önskar oftast pengar.
    Mysigt att ha julen hemma hos er, vi turas om, men vi har inte bestämt i år än. Förra julen var jag så trött efter alla behandlingar, så då blev det lite jul hos mamma och lite hos svärmor istället.
    Kramis Susanne

    SvaraRadera
  14. Ja, nu är det inte långt till jul. Hoppas ni har haft lika fint väder som här i Göteborgstrakten. Ha en underbar helg!
    Anna-Karin
    livetharochnu-akh

    SvaraRadera
  15. Jag brukar alltid köpa julklappar INNAN december. Annars man dras in i nån slags yran och bara stressar, stressar, stressar... Och det vill vi ju inte =)
    Härligt med ett stor sällskap till Julen! Vi har planer att smyga i väg ^^
    kram

    SvaraRadera
  16. Hej Stina!
    Vad skönt att ha julklapparna klara i god tid:) Själv brukar jag vara ute i sista minuten, precis som din syrra Sofia (hon o jag är så lika på flera punkter, hihi!)

    Ja, det är nog klokt att inte ge sig ut i skogarna så här i älgjakttider:)

    Ha en fortsatt trevlig helg,

    kram Jenny

    SvaraRadera
  17. Hej, i går var jag till Ikea och där var redan fullt av advents och julsaker framplockade....
    lite väl tidigt tycker jag, som tur var ingen julmusik ännu.... MOR som nu ska ut och leta tranbär.

    SvaraRadera
  18. Hej Stina! Längtar också efter julen med allt mys. Har inte haft lust eller inspiration på länge. Det är så intensivt i skolan i början på terminen. Jobbet och min familj upptar all min tid just nu. Sköt om dig. Kram Åsa

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ