fredag 24 juli 2009

Mer Dalarna






På vår resa runt Siljan besökte vi Tomteland. Vi hade hört mycket om det och det var verkligen vackert. En liten sjö och tomte och troll hus runt om. De hade häng med älg och ren och några kaniner. Vid flera tillfällen under de timmar vi var där spelade de teater. En tomtenisse tog bl a med barnen på trolljakt. Teatern roade till och med oss vuxna.





Efter sista teaterföreställningen gick alla figurerna omkring på Tomtelands torg. Barnen sprang glatt efter. En stor svartklädd figur som föreställde trollkung gick fram till mig och vår 5 åriga Clara. Han vände sig till Clara och sa Jag ska stycka dig och koka soppa på dig. Jag höll på att smälla av. Inte nog med det, han spottade på Clara. Det här ska ju vara ett ställe för barn och jag trodde meningen var att de skulle ha kul. Var det det här vi betalade 620 kronor för? Att bli kränkt på det viset? Jag ska ringa Tomteland på måndag för att få en förklaring till personalens minst sagt underliga beteende.




Sommarland i Leksand fick också ett besök av oss. Det var dyrt att gå in, 1 000 kronor för oss och då gick ändå Astrid in gratis. Men vi hade kul där! Vi hade kunnat spenderat en dag till på det stället.


Susanne och Astrid


Sista stoppet på resan blev hos en gammal kompis som jag inte har träffat på 8 år! Det var så kul att träffa söta Susanne Me and Alice igen. Jag har ju följt hennes blogg flitigt men det var så kul att ses igen. Hennes familj bor så fint i ett stort rött hus på landet med underbara vyer.

Deras fina kök


Jag och Susanne lååångt där borta på farstukvisten. Oj, vad duktig min man är på att ta kort *fniss*



Alice och Clara blev så förtjusta i Susannes dotter Alice Bralliz och hängde efter henne hela tiden vi var där.




Vilket hår...


Bengt vill absolut åka tillbaka till Dalarna nästa sommar och jag hänger så klart med i så fall.



Kramar från

16 kommentarer:

  1. Fy vilkenkonstigt beteende tycker absolut att du ska ringa dit.
    Kul att få träffa en efterlängtad vän.
    kram kram

    SvaraRadera
  2. Vad fint det såg ut i tomteland men otrevligt med dumma kungen :(

    Kul att du vill vara med i min tävling!
    Kram och lycka till!
    Pernilla

    SvaraRadera
  3. Hej Stina! Tycker absolut du ska ringa till de ansvariga för Tomteland mycket märkligt beteende helst att spotta! Annars visar du så fina bilder och vad kul att även besöka en vän på vägen!I kväll ska vi vi på fest hos nära vänner det ska bli så kul vi ska övernatta i vår husvagn! Må så gott! Stor kram från Maria

    SvaraRadera
  4. Vilken trevlig blogg du har,hit återkommer jag!
    Tänk va stölligt det kan bli...tänkte på den svartklädde saken som var så otroligt urbotad dum vid din tös!Bra att du ringer till Tomteland o säger ifrån!!!!

    Ha det regnfritt,det har vi på Österlen!!!

    SvaraRadera
  5. Hej Stina!
    Tack för din jättegulliga kommentar hos mig:)

    Sådär säger man väl inte till en 5-åring?? Och spottar oxå! Näe, bra att du ringer o frågar vad de håller på med tycker jag!

    Vad roligt att du o Susanne känner varandra sen tidigare! Alltid lika kul att kika in på hennes fina blogg:) (o din oxå såklart;))

    Ha en riktigt skön lördagkväll,

    Stor kram Jenny

    SvaraRadera
  6. Kul att se bilder från trippen!:-) Tycker Susanne är lite lik Sofia Wistam. Helt normal personal på det stället. Not!! Kram sis

    SvaraRadera
  7. Hej,tack för ännu mer fina bilder, jag blev så upprörd över intermezzot i Tomteland, men frånsett det, verkar det som att ni haft en trevlig tripp. MOR

    SvaraRadera
  8. Hej!!
    Åh va roligt att se bilder från tomteland, va där för ca 10 år sedan, min lilla frida som då va 3 år lämnade sin napp till tomten där.
    Och bara 5 min efter ramlade hon och slog sej blodig... Mådde sååå dåligt, va nästan ¨å jag gick in och hämtade napparna igen..

    Hoppas du har en bra kväll, kram Camilla.

    SvaraRadera
  9. Och glömde en sak..
    Ring på måndag, värsta jag hört...
    Blir nästan lite förbannad!!!

    Kram igen.

    SvaraRadera
  10. Hallå...Låter som att ni har en härlig tripp förutom den incidenten, fy sjutton. Stå på dig och ring, jag skulle inte tveka att ringa till dom
    Kram Anne

    SvaraRadera
  11. Men vad kul att träffa gammla vänner.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  12. Hej Stina! Fin semester ni har i Dalarna. Den där trollkungen behöver hans chefer ta tag i. Fy en sådan usling. En rejäl varning borde han ha. Stackars Clara... Kram Åsa

    SvaraRadera
  13. Hej vännen!
    Ja det var jättekul att ses igen!! Hoppas ni kommer nästa år igen. Så kan vi planera in en längre träff!!! Era barn är helt underbara och små kopior av dig!!! Tre små Stinor heltenkelt!*fniss*
    Tråkigt det ni råkade ut för på tomteland!! Tycker verkligen du ska ringa och klaga! Han kanske hade blivit avskedad precis... *fniss* (om man nu ska skoja om det).
    Kram på er!!!
    /Susanne

    SvaraRadera
  14. Hej!
    Visst är det fint i Dalarna. Tomteland han den där verkar riktigt tokig, ring och säg till!

    Vad roligt att träffa en gamal vän, jag brukar kika in på hennes fina blogg ibland.

    Vad härligt ni verkar bo jag älskar dessa fält och det öppna landskapet.

    Kram till dig!
    Lotta

    SvaraRadera
  15. Hej Stina och Clara!

    Jag heter Camilla (eller Nisse Milla)och jag är högst ansvarig här på Tomteland. Jag har hört talas om vad Trollkungen gjorde och har tagit honom hårt i örat!! Så får han verkligen INTE göra! Både jag och Tomten har talat med honom och han är väldigt ångerfull och lovar att aldrig göra så mer. Trollkungen har ju sovit i 1000 år så han vet helt enkelt inte hur man beter sig. Hur som helst ber han mig att hälsa till Clara och be henne så mycket om förlåtelse.

    Sedan kommer vi att bjuda in er på nya besök i Tomteland. Vi skickar årskort till hela familjen och hoppas att vi ses snart igen. Tomten och alla nissar och sagofigurer skickar varma hälsningar och en jättekram till er alla.

    SvaraRadera
  16. Vi var på Tomteland igår, och nog tyckte jag att Trollkungen var snäll nu, ställde frågor till barnen hur man skulle bete sig nuförtiden osv! Det var inget jag speciellt tänkte på igår men nu när jag läser vad som har hänt här på bloggen så kanske det är därför =)
    Ville bara berätta det HA D.

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ