fredag 19 juni 2009

Midsomar

Jag hoppas ni har haft en fin midsommar med familj, vänner, dans och god mat och dryck...





Här började dagen med riktigt regnväder. Man blev deppad bara man tittade ut genom fönstret. Det känns inget vidare att klä barnen i jeans och stövlar på midsommarafton. Men runt lunch blev vädret bättre och det blev till slut riktigt hyfsat.

Astrid, Clara och Alice väntar på att få åka i väg. Hur åker man till midsommardansen då man bor på landet om inte med...Traktor! Nej, de tog inte egen traktor... Det är några traktorer med lövade vagnar som åker runt och plockar upp midsommarfirare utefter vägarna och tar dem till bygdegården. Ganska mysigt... Jag tog dock bilen eftersom jag inte var färdig då det var dags för avfärd med traktorn.






Det var ju ingen värmebölja här direkt, men man får väl vara glad över att det var uppehållsväder så vi slapp dansa omkring med paraplyer i händerna. Hoppas barnen tar en lång sovmorgon i morgon så att vi föräldrar kan ligga kvar och dra oss en stund *fniss*.




Svenska jordgubbar, mummms...

Stor midsommarkram till er alla!

14 kommentarer:

  1. Hej, vilka fina midsommarbarn, och pappa. Skönt att ni slapp dansa med paraply. Vad duktig Astrid är att prata, mitt första samtal med mitt minsta barnbarn... kul. gonatt från mormor och Ivan.

    SvaraRadera
  2. Hoppas ni hade en fin midsommar sis! Vi var i Askersund på dagen och hade Anna m familj här nu på kvällen, trevligt! Ja, jag åker med Anna (Broberg) och kids till Mallis, barnen kommer få kanonskoj! Julia är ju borta den veckan och Mathias tokjobbar, hihi. Kramis!

    SvaraRadera
  3. Hihi visst var det en annorlunda plats att göra upp en bilaffär ;o)Hoppas ni snart får tillbaka er, vilken tid det tagit! vad skönt att ni fick finte väder tillslut, här höll sig regnet borta nästan hela dagen det var på kvällen precis innan vi skulle åka hem som det föll några droppar. Dessto mer har det regnat här idag på morronkvisten,men näe det struntar jag i, kan mysa hemma idag ;o)
    Ha en fin dag min vän!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  4. Men i dag kikade solen fram!
    Hos er med hoppas jag=))

    Vad mysigt med traditionellt firande även om vädret inte var det bästa.
    Och midsommarfina var dom tjejerna!

    Tack för dina goa rader.
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  5. Mysiga midsommarbilder du visar!! Här igbg kikade inte solen fram alls, tyvärr!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  6. Ser ut som om ni fick riktigt härligt midsommarfirande till slut, efter stress och regn. ;-)Mysig tradition att åka i vagn efter traktor!

    SvaraRadera
  7. Hej!

    Såg ju jättemysigt ut! Söta barn. :)
    Vi hade uppehållsväder, men ingen sol. Solen tittade fram dagen efter istället och idag är det riktigt fint väder här i Sundsvalls trakten.

    Ha det så bra!
    KRAM
    /Helena

    SvaraRadera
  8. Gulliga bilder på nära o kära!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  9. Hej Stina!
    Ni ser ut att ha haft det jättemysigt ju!
    Vad kul att bli hämtad i traktor:)

    Ha en skön kommande vecka,
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  10. Hej vännen! Vad synd att det har regnat på Er! Men dina barn ser lika Goa ut för det...Vi får hoppas på bättre väder nästa år! Ha en bra vecka! PS. Jag tror att det ska bli bättre väder iallafall! Många Kramar Therese

    SvaraRadera
  11. Det är mysigt med midsommar, men vädret påverkar ju mycket...vi hade faktiskt fint väder hela dagen, senare på kvällen kom det en regnskur. I går regnade det destomer och sen sken solen. Idag har vi haft fint väder och framåt kvällen kom det skurar igen...aprilväder tycker jag:-(
    Nu åker vi snart till Italien, härligt!
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  12. Härlig tradition att bli hämtad med traktor!!
    Du visar såå fina midsommarbilder.
    Finklädda tjejer!! Så fina de också!!

    Hoppas du får en bra dag kram camilla.

    SvaraRadera
  13. Hej! Faktiskt första gången jag kikar in hos dig! Vilken fin och mysig blogg du har jätteroligt att få läsa! Vilka fina midsommarbarn du har! Ha det så gott! Kram Maria

    SvaraRadera
  14. Hej!
    Nämen vad mysigt att bli hämtad av lövade traktorer. Midsommar på landet är allt något speciellt. Mina midsommrar var också annorlunda när jag bodde på landet.Jag bodde en gång i Kungsberget i Gästrikland där de har en slalombacke du kanske känner till det?

    Ha nu en mysig dag o solen
    Kram Lotta!

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du skriver några rader! Om du inte har någon blogg klickar du på "anonymt" i rullisten och skriver sedan några rader.ღ